Meld u aan voor monitoring Energieakkoorddoelstellingen OVL en VRI's

maandag 1 september 2014
timer 2 min
Rijkswaterstaat vraagt alle gemeenten, provincies en waterschappen om zich aan te melden voor de monitoring van de Energieakkoord-doelstellingen voor openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI's). Hiervoor ontvangen alle beheerders een e-mail en bestuurders een brief.

De VNG rapporteert aan de SER over de voortgang van het realiseren van de doelen van het  SER-Energieakkoord. Aanvullend op deze monitoring bewaakt Rijkswaterstaat de realisatie van de doelstellingen voor OVL en VRI's. De expertise op dit specifieke terrein ligt namelijk grotendeels bij Rijkswaterstaat, het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting ( IGOV) en de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde ( NSVV). Deze partijen werken samen om alle betrokkenen aan te sporen en activiteiten te ontplooien om de doelen te realiseren. Rijkswaterstaat heeft de monitoring uitbesteed aan Ziut Advies.

 

Brief Mansveld en Jorritsma

Alle colleges van gemeenten, provincies en waterschappen ontvangen deze week een brief van Rijkswaterstaat om de Energieakkoord-doelstellingen voor OVL en VRI's en met name de monitoring onder de aandacht te brengen. Tevens is het een verzoek om de OVL- en VRI-beheerders te ondersteunen bij het meewerken hieraan. De brief is ondertekend door Wilma Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, en Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. U kunt de brief onderaan dit bericht als pdf downloaden.

 

Verzoek via NSVV

Alle OVL-beheerders ontvangen deze week een e-mail via de NSVV, met het verzoek om zich via deze link aan te melden voor de monitoring. Ook deze e-mail kunt u onderaan dit bericht downloaden. Deelname levert veel op. Zo beschikt u jaarlijks over kant en klare actuele kengetallen over de energieprestaties van uw OVL en VRI's. Deze kunt u vergelijken met andere organisaties. U weet welke energiebesparing u heeft gerealiseerd en wat uw vorderingen zijn. Ook kunt u de getallen gebruiken voor publiciteit in de media. De gegevens worden tevens gepubliceerd via de  Klimaatmonitor.

 

Bijeenkomsten

De komende tijd worden meerdere bijeenkomsten en workshops georganiseerd over de doelstellingen voor OVL en VRI's en de monitoring. De eerste vindt plaats op 10 september in Houten. Kijk in de  agenda voor alle details en aanmelding.