Nieuw VRI-systeem Rotterdam

donderdag 1 juli 2010
timer 2 min
Verkeerscentrale Rotterdam maakt innovatiestap vóór Tour De Gemeente Rotterdam heeft met de introductie van het VRI-beheersysteem MobiMaestro VINCE, de volgende innovatiestap kunnen zetten naar een verbeterde verkeerscentrale. Dit nieuwe verkeersmanagementsysteem wordt nu geïmpelenteerd in verband met de start van de Tour de France op zaterdag.
Nieuw VRI-systeem Rotterdam

Gestructureerd en gecoördineerd VRI-behee

r
Door de groei van het aantal weggebruikers, wordt een goed gebruik van de de verkeersregelinstallaties (VRI's) een steeds kritischere factor voor de verkeersdoorstroming in gemeenten. Regelingen op maat en voor iedere verkeerssituatie moeten ieder moment beschikbaar zijn, het liefst gecoördineerd tussen alle installaties in een traject. Technolution heeft een VRI-beheersysteem ontwikkeld, genaamd MobiMaestro VINCE, dat hierop is ingericht en flexibel kan inspelen op de veranderende verkeerssituaties in de stad.

Voordelen Gemeente Rotterdam


Voor het organiseren van de Tour de France profiteert de gemeente van de verbeterde betrouwbaarheid en snelheid waarmee VINCE de VRI's aanstuurt. Op de lange termijn zorgt het systeem voor een betere afstemming van de VRI's op het verkeersaanbod. Dit leidt weer tot een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijden en een betere leefbaarheid voor alle Rotterdammers.

Grand Départ 2010


Op zaterdag 3 juli verwacht Rotterdam zo'n 600.000 bezoekers voor de start van de Tour de France. Om het verkeer zo min mogelijk hinder te laten  ondervinden van het sportevenement, wilde de gemeente de eerste versie van het nieuwe VRI-beheersysteem voor de Grand Départ inzetten.



Voor meer informatie kunt u de volgende websites bezoeken: http://www.rotterdam.nl/dsv of http://www.technolution.eu/vince.

 

Terug naar overzicht nieuws >>>