Online verkeersmanagement presentatie platform

maandag 20 december 2010
timer 3 min
Bluetooth data is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van verkeersmanagement, maar ook het NDW staat volop in de aandacht. Om het verkeersproces beter te kunnen beheersen willen wegbeheerders en verkeersmanagers zoveel mogelijk (actuele) verkeersinformatie verzamelen.
Online verkeersmanagement presentatie platform


TrafficDelta


Om iets met deze informatie uit de diverse databases en/of bronnen te kunnen doen, dient deze te worden gepresenteerd. TrafficDelta is een online verkeersmanagement presentatie platform dat hierin kan voorzien. TrafficDelta is een generiek platform voor het tonen van informatie van het actuele, historische en toekomstige verkeersproces op basis van gegevens afkomstig uit diverse verkeerssystemen/informatiebronnen op en langs de weg. Daarnaast zijn er ook koppelingen met andere verkeersmanagementsystemen of –applicaties mogelijk. TrafficDelta is een webapplicatie en daardoor gemakkelijk toegankelijk en zeer gebruikersvriendelijk.

Welke informatie wordt gepresenteerd?


De gepresenteerde informatie is afhankelijk van de aangesloten inwinbronnen. Voorbeelden van te tonen informatie zijn reistijden, snelheden, intensiteiten en belasting. De status van (bijvoorbeeld) actuele reistijden wordt getoond door de kleuring van wegvakken en routes, zodat snel een visueel beeld gevormd kan worden van de drukte op de weg. Naast actuele informatie kan historische informatie worden opgevraagd of als referentie in het actuele beeld worden gebruikt. Ook is historische informatie direct voor handen om een voorspelling te doen van de te verwachten verkeersdruk. Ook incidentele- of status informatie als incidenten, wegwerkzaamheden en brugopeningen en informatie van actuatoren, zoals DRIPS, matrixborden en observatiecamera's, kunnen worden getoond in het kaartbeeld.

Hoe wordt de kwaliteit van de toegeleverde data gewaarborgd?


IT&T is voortdurend bezig met de (verbetering van de) kwaliteit van informatie. Dit geldt voor informatie afkomstig uit allerlei meetbronnen, maar ook bij bijvoorbeeld leveringen aan en vanuit het NDW. IT&T presenteert niet alleen één op één de aangeleverde data. Er kunnen ook diverse filters, validaties, controles en andere verwerkingsslagen worden uitgevoerd voordat de data wordt getoond.  Voor de afnemers van de actuele verkeersgegevens is het relevant om de ontvangen verkeersgegevens te kunnen beoordelen op de gebruikswaarde. De uitkomst van de bewerkingsslagen wordt uitgedrukt in een plausibiliteitwaarde. In overleg kan worden overeengekomen welke plausibiliteitklassen al dan niet worden gepresenteerd binnen TrafficDelta.

Beoordelingen en bewakingen


Het is mogelijk om de actuele informatie real-time te beoordelen. Bij overschrijdingen van ingestelde waarden kunnen (bewakings)triggers worden afgegeven. Naast overschrijdingen kunnen ook triggers worden gekoppeld aan andere gebeurtenissen, zoals brugopening of incidenten. De triggers kunnen eventueel dienen als input voor bijvoorbeeld scenariosturing (en feitelijk als beslissingsondersteunende informatie worden gebruikt) of het aansturen van DRIPS. De overschrijdingen worden middels de kleuren van objecten of netwerkelementen getoond in een lijst in het kaartbeeld . Op managementniveau worden maandelijks rapportages geproduceerd over de werking van de objecten. Zo is de geleverde prestatie snel inzichtelijk.

Koppelingen met andere systemen


Om de verkeersmanagers en andere gebruikers te voorzien van bredere informatie, is TrafficDelta naast koppelingen voor data uit inwinsystemen (zoals Bluetooth, NDW, FCD, telpunten, MARE, VRI's en TDI's) ook ingericht voor koppelingen met andere producten. Te denken valt aan historische verkeersregeltechnische resultaten (Webstats), real-time verkeersinformatie uit verkeerslichten en TDI's (DVIS NG) of objectbeheer (VI-Beheer). Naast IT&T producten zijn ook producten van andere leveranciers te koppelen.

 

Terug naar overzicht producten >>>