Open communicatiesysteem SPITS

vrijdag 18 februari 2011
timer 2 min
De basis technologieën voor het toepassen van coöperatief rijden bestaan al. Om in de toekomst nog veiliger, duurzamer en minder gehinderd door files te kunnen rijden moeten meerdere applicaties gecombineerd kunnen worden. 
Open communicatiesysteem SPITS



Betere communicatie


Om dit te bewerkstelligen, werkt Peek met andere partijen aan het Strategic Platform for Intelligent Systems (SPITS). Het platform faciliteert een betere communicatie tussen voertuigen onderling en met wegkantsystemen. Peek richt zich vooral op een open communicatieplatform dat zowel aan de wegkant als in de voertuigen gebruikt kan worden. Peek heeft binnen SPITS een nieuw platform ontwikkeld op basis van off-the-shelf hardware en open source software. Tijdens de ontwikkeling van dit platform is vooral rekening gehouden met eenvoud, porteerbaarheid en compatibiliteit met bestaande en toekomstige ITS systemen. Hetzelfde platform wordt ook gebruikt in het Freilot project (www.freilot.eu) en het GCDC event (www.gcdc.net).

Lichtgewicht geografische database


Aan de wegkant houdt Peek zich binnen SPITS bezig met de ontwikkeling van een lichtgewicht geografische database, waarin objecten die zich in de directe omgeving van een systeem bevinden opgeslagen worden. De gegevens in de database kunnen worden gebruikt voor het maken van nieuwe diensten. Enkele diensten worden door Peek ontwikkeld om onderliggende techniek in de praktijk te demonstreren.

Automotive Week


Van 15 tot 22 mei is de regio Eindhoven-Helmond tijdens de Automotive Week het internationale podium voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in de automotive sector. Op maandag 16 mei en dinsdag 17 mei zijn de resultaten van het SPITS project te ervaren tijdens het International Automotive Congress middels de diverse presentaties, live road tours en een stand. Voor registraties: www.automotiveweek.nl.

Meer informatie over SPITS: www. Spits-project.com of: Eric Koenders van Peek Traffic op 033-4541777 of Eric.Koenders@peektraffic.nl.


Terug naar overzicht nieuws >>>