Overijssel bouwt DRIS voor OV

maandag 14 juni 2010
timer 2 min
Overijssel bouwt DRIS voor openbaar vervoer De provincie Overijssel heeft met Peek Traffic B.V. een overeenkomst gesloten voor de levering, plaatsing, beheer en onderhoud van een dynamisch reis informatie systeem. Het systeem zal, in de eerste fase, op bijna driehonderd OV locaties actuele reisinformatie gaan tonen.
Overijssel bouwt DRIS voor OV


Displays met zonnepanelen


Bijzonder in dit project is de keuze voor een innovatieve technische oplossing voor tweehonderd haltes. De reisinformatie wordt namelijk getoond op displays die geen vaste voedingsaansluiting hebben. De displays worden geheel gevoed vanuit zonnepanelen die in de display zelf geïntegreerd zijn. Naast de voordelen op het gebied van duurzaamheid en milieu maakt deze technische oplossing het tevens mogelijk ook de reiziger op afgelegen haltes te informeren over de verwachte aankomsttijd van de bus.

Actuele en betrouwbare reizigersinformatie


De geplande en actuele reisinformatie wordt aangeleverd vanuit een centrale (GOVI) server (www.govi.nu) en wordt via een distributieserver op de juiste displays langs de busroutes in Overijssel geplaatst. De provincie Overijssel wil met de actuele reisinformatie op bushaltes en knooppunten de concurrentiepositie van het openbaar vervoer verbeteren en een aantrekkelijker alternatief maken voor het reizen met de auto.


Meerdere toepassingen


Natuurlijk is er ook nagedacht over de toekomst. De centrale applicatie zal op een zodanige manier worden ontwikkeld, dat later ook externe afnemers eenvoudig over actuele vertrekinformatie kunnen beschikken. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in openbare gebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen, actuele vertrekinformatie van de dichtstbijzijnde bushaltes te tonen. Het project is inmiddels gestart. Halverwege 2010 zal de uitrol van de verschillende displaysystemen beginnen.

Terug naar overzicht nieuws >>>