Parkeerberging Veenkade krijgt vorm

maandag 1 december 2014
timer 2 min
Tot begin 2015 wordt nog hard gewerkt aan de metamorfose van de Noordwal-Veenkade, tussen de Prinsessewal en de Torenstraat in Den Haag. Na bijna 90 jaar is sinds september 2014 de gracht terug en kunnen de boten vanaf 21 november weer doorvaren. Het gebied rondom de gracht krijgt een nieuwe inrichting en de bruggen in de Torenstraat en bij de Toussaintkade worden verder afgewerkt. Het betonwerk van de volautomatische autoberging is klaar. Tot het voorjaar van 2015 wordt de binnenkant van de autoberging ingericht.

Bewoners en ondernemers die in een straal van 300 meter rond de gracht en de autoberging wonen, krijgen begin januari 2015 een uitnodiging voor een inloopavond op dinsdag 27 januari 2015. Medewerkers van het project Noordwal-Veenkade en van de afdeling Parkeren van de gemeente zijn die avond van 17.00 uur tot 20.00 uur aanwezig om vragen over de autoberging te beantwoorden. Bezoekers kunnen zich ook opgeven voor een parkeerplek in de autoberging. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om het systeem te bekijken.


Rond de gracht worden nu luiken aangebracht, die aan monteurs en onderhoudspersoneel vanaf straatniveau toegang tot de autoberging geven. Tot het voorjaar van 2015 werkt installateur Palis Parking Technologies nog in de autoberging. Inmiddels is een groot deel van de sprinklerinstallatie, liften, rails en verlichting aangebracht. Voor het einde van het jaar worden de autoliften in de liftschachten onder de innamehuisjes ingebouwd. Daarna volgt de rest van de installaties, zoals de ventilatie en de transporters.
 

Palis is een Duitse producent van volautomatische parkeergarages, gevestigd in Gershofen. Afgelopen 20 jaar heeft Palis volautomatische parkeergarages gerealiseerd in Duitsland, China, Dubai, India en Nederland. 

 

Autoberging krijgt vorm