Reis- en vertragings tijden snelwegen

woensdag 24 november 2010
timer 2 min
Reis- en vertragingstijden boven snelwegen Sinds 22 november toont Rijkswaterstaat naast reistijden ook vertragingstijden op de informatieborden boven de snelwegen rond Breda. Sinds begin juli geven deze borden al de totale reistijd weer. Met de aanvulling kunnen weggebruikers een nog betere inschatting van hun reis maken en eventueel een alternatieve route kiezen.
Reis- en vertragings tijden snelwegen

 

Waardevolle informatie


West-Brabant is de derde regio in Nederland waar Rijkswaterstaat de komende weken overgaat op reis- en vertragingstijden. Begin deze maand is hiermee gestart in de regio Utrecht. De nieuwe weergave toont een splitsing tussen reis- en vertragingstijden, bijvoorbeeld '16 min + 5'. Hierdoor weet de weggebruiker hoe lang hij over het traject gaat doen (21 minuten) en dat er een extra reistijd van 5 minuten is ten opzichte van de normale reistijd (16 minuten).

Informatievergaring


De informatie op de informatieborden is afkomstig van de lussen in de weg. Deze lussen meten onder andere de snelheid van de auto's. Deze informatie wordt ook gebruikt voor de actuele verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesystemen.

Locaties


De reis- en vertragingtijden worden vanaf vandaag weergegeven op de meeste informatieborden boven de wegen in de knooppunten rond Breda. Het gaat om Zonzeel (A16/A59), Galder (A16/A58), St Annabosch (A27/A58), Hooipolder (A27/A59) en Princeville (A58/A16). De komende weken volgen ook de borden bij knooppunt Klaverpolder (A16/A59) en enkele borden langs de weg bij Eindhoven en Den Bosch.

Bron: Rijkswaterstaat
 

Terug naar overzicht nieuws >>>