Reisinformatie voor apps

dinsdag 12 april 2011
timer 1 min
Amsterdam biedt reisinformatie aan voor apps Als eerste overheidsinstantie van Nederland biedt Stadsregio Amsterdam realtime reisinformatie aan die gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van apps en websites. De gegevens van GVB-buslijnen 192 en 195 worden beschikbaar gesteld aan het project 'Apps for Amsterdam'.
Reisinformatie voor apps


Schiphol


De betreffende buslijnen vervoeren passagies van en naar Schiphol. Door het aanbieden van realtime reisinformatie, naast de al bestaande statische reisdata van bijvoorbeeld OV9292, wordt de dienstverlening aan de reiziger nog meer verbeterd.

Geldprijs


Computerprogrammeurs en ontwerpers worden in het project 'Apps for Amsterdam' uitgenodigd om programma's en applicaties te ontwikkelen op basis van de beschikbaar gestelde reisinformatie. Voor de beste applicatie stelt Stadsregio Amsterdam een prijs van 1.250 euro ter beschikbaar, om op die manier het project te stimuleren. 

Het insturen van een app kan tot 4 mei. De winnaars worden tijdens de prijsuitreiking op 25 mei bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op www.appsforamsterdam.nl 

Terug naar overzicht nieuws >>>