Samenwerken aan openbare verlichting

dinsdag 15 februari 2011
timer 2 min
De gemeenten Katwijk, Teylingen, Wassenaar en Voorschoten hebben voor vier jaar een gezamenlijk onderhoudscontract voor de OVL afgesloten met Imtech Infra. Het contract is in principe voor vier jaar geldig en per 1 februari ingegaan.
Samenwerken aan openbare verlichting



Overdracht onderhoud


De wethouders Dekker-Mulder (Wassenaar), Adema-Nieuwenhuizen (Voorschoten), van Velzen (Teylingen) en Mostert (Katwijk) droegen vandaag het onderhoud over aan de aannemer. Binnen het contract is Imtech verantwoordelijk voor storingen, schades en calamiteiten aan de openbare verlichting. Ook de vervanging van lampen die aan het einde van hun berekende levensduur zijn, wordt ingepland door de aannemer om voortijdige uitval te voorkomen. Katwijk heeft ongeveer 9.400 lichtmasten, Teylingen ruim 6.000, Wassenaar ruim 5.800 en Voorschoten bijna 3.700.

Wekelijks contact


De gemeenten hebben wekelijks contact met de aannemer om de openstaande meldingen en andere onderhoudszaken te bespreken. Deze meldingen komen uit het registratiesysteem wat door elke gemeente wordt gehanteerd. In het systeem kunnen we aangeven wat de aard van de klacht is en waar het precies is.

Aanleiding


Aanleiding voor de samenwerking was het aflopen van het onderhoudscontract openbare verlichting voor de gemeente Katwijk. Om van een aanbestedingsvoordeel te genieten en voor een duurzamer onderhoud, is contact gezocht met buurgemeenten. De gemeenten Teylingen, Wassenaar en Voorschoten wilden graag aansluiten.

Twee fases


Het contract is in twee fases aanbesteed. Als eerste werd van de inschrijvers een plan van aanpak gevraagd waarin onder andere de punten kwaliteit, organisatie en duurzaamheid werden behandeld. In het tweede deel mocht de inschrijver de prijs neerleggen. De prijs telde voor 60% mee. Uit acht inschrijvers kwam Imtech Infra als economisch meest voordelige inschrijver uit de bus.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>