Speciale applicatie om data rond wegwerkzaamheden digitaal in te voeren

maandag 26 november 2018
timer 4 min
Veel veranderingen in de mobiliteitssector zijn zichtbaar voor iedereen: steeds meer mensen gebruiken een deelauto om op hun bestemming of gebruiken een app om hun reis te plannen én vervoersmiddelen te ontgrendelen. Maar ook aan de minder zichtbare kant van de mobiliteit gebeurt er veel: het domein van data(verzameling). Bij verkeersonderzoeksbureau Trajan maakt young professional Bas Schilder het proces om te innoveren met dataverzameling van dichtbij mee.

Tekst: Bas Schilder, Trajan

Aan de basis van gedegen mobiliteitsbeleid staat steeds meer data. Trajan levert met name voor gemeenten een deel van deze data. Zo worden vervoersstromen in beeld gebracht, maar kijken we ook naar het aantal bezette parkeerplaatsen en de bereidheid van mensen om voor parkeren te betalen.

Dit zijn vaak kortlopende projecten die regelmatig herhaald worden om trends te monitoren, zoals voor de gemeente Amsterdam. In de loop der jaren zijn die projecten er wel enigszins anders gaan uitzien.

Technologische ontwikkelingen

De technologie staat niet stil en daardoor is er in onze projecten steeds meer mogelijk. Zo maken wij met slimme camera’s gebruik van automatische waarnemingen. Voor ons leidt dit tot nieuwe samenwerkingen met partijen als het gaat om deze meetapparatuur, in combinatie met onze expertise in parkeerdata.

Bij veel projecten blijft veldwerk met inzet van veldwerkers onmisbaar, zoals het observeren van opbrekingen en objecten. Hiervoor ontwikkelden wij een speciale applicatie om de data direct op digitale wijze in te voeren. Bijkomend voordeel hiervan is dat veel fouten vermeden kunnen worden, aangezien de applicatie aan de veldwerker zijn of haar actuele positie op de kaart laat zien en op deze manier altijd het juiste wegvak wordt geselecteerd.

Flexibele instelling

Voor het direct inspelen op de verwachtingen en behoeften van de klant, dient een bedrijf als Trajan zich flexibel op te stellen en snel te kunnen schakelen. Het helpt daarbij dat we een relatief klein bureau zijn, we hebben zes vaste werknemers, en we gemiddeld rond de 30 jaar oud zijn.

Vaak hebben we het met elkaar over nieuwe ontwikkelingen, die in het verlengde van onze werkzaamheden liggen. Intern zijn er in dat opzicht weinig barrières tegenover het invoeren van innovaties. Mijn collega’s en ik zien vaak direct het belang van innovaties in, zowel voor onszelf als voor de klant. Het is interessant om mee te groeien met marktontwikkelingen en daardoor ben ik nog nieuwsgieriger naar wat de toekomst zal brengen.

Van bezit naar gebruik

Het is een valkuil om in generalisaties te vervallen, maar toch is er een aantal factoren die een rol spelen in het mobiliteitsdenken die deels gekoppeld zijn aan leeftijd. Wat mij opvalt in mijn kring van young professionals is dat denken over openbaar vervoer en andere alternatieven voor de eigen auto bijvoorbeeld heel natuurlijk komt. Aangezien het bezitten van een eigen auto steeds minder vanzelfsprekend is (met name onder jongeren), sluit de denkwijze van jonge professionals naadloos aan bij de behoefte van veel beleidsmakers die oplossingen willen vinden voor toekomstig vervoer in de steeds drukker wordende steden.

Als het bijvoorbeeld gaat om parkeernormering, zit het nog lang niet bij iedereen ingebakken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van deelvervoer en de effecten hiervan op het aantal te realiseren parkeerplaatsen. Sommige gemeenten zijn daar een stuk voortvarender in dan andere. Vaak zijn de oplossingen waar wij met de opdrachtgever over meedenken, ook toepassingen waar wijzelf daadwerkelijk gebruik van maken of zouden willen maken. Ik denk dat het ook een soort intrinsiek enthousiasme met zich meebrengt dat hopelijk aanstekelijk werkt op weg naar een duurzamere omgeving.

Elke vernieuwing een efficiëntieslag

Bij Trajan kunnen we inmiddels terugkijken op een aantal ingevoerde innovaties. Als projectleider probeer ik deze innovaties zo goed mogelijk in te passen in de processen die een project doorloopt. Dat kan in principe van de ene op de andere week een andere werkwijze voor mij betekenen: een innovatie kan een andere kostenstructuur met zich meebrengen waarop offertes moeten worden aangepast, een geheel nieuwe instructie voor het veldwerk en ook een andere methode voor de datacontrole. Tot nu toe is elke vernieuwing voor mij een efficiëntieslag gebleken, waardoor de resultaten van projecten die ik overzie sneller geleverd kunnen worden.

Dit artikel is verschenen in Verkeer in Beeld 5, november 2018.

Lees verder

Scanmenu maakt betrouwbaar parkeeronderzoek bereikbaar

28 jan om 09:36 uur
Scanmenu maakt het mogelijk voor advies- en onderzoeksbureaus om accuraat en flexibel parkeeronderzoek uit te…
Lees verder »

Eerste waterstoftrein wint European Railway Award 2021

27 jan om 13:16 uur
De Coradia iLint, 's werelds eerste trein die volledig op waterstof rijdt, heeft de European Railway Award…
Lees verder »

Deelnemers 'Auto van de Straat' krijgen zes maanden een elektrische deelauto

19 jan om 09:43 uur
De bewoners van de Hindestraat in Nijmegen, de Groenendaalseweg in Renkum en de Mosterdhof in Westervoort krijgen…
Lees verder »

‘Probleemwegdekken’ succesvol behandelen

5 jan om 13:34 uur
Decennialang worden hoogovenslakken gebruikt als fundament bij de aanleg van wegen. De slakken zijn een…
Lees verder »

Veilige oplossingen voor elk oversteekpunt

5 jan om 08:55 uur
De installaties van Traffic-Care staan bekend als betrouwbaar en degelijk. Zo ook in Lemiers, waar het bedrijf…
Lees verder »

Nieuwe Cruquiusbrug: gestandaardiseerde onderdelen en energieneutraal

11 dec 2020
De provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland, gemeente Heemstede en gemeente…
Lees verder »

Proef met zelfsturende boot in Amsterdam

24 nov 2020
In Amsterdam wordt een zelfsturende boot getest, die goederen en personen kan vervoeren, afval kan ophalen en die…
Lees verder »

De weg voorwaarts met data uit voertuigen

5 nov 2020
Er komen steeds meer mogelijkheden om sensordata uit moderne auto’s in te zetten voor verkeersveiligheid en…
Lees verder »