Tour de Force Innovatieprijs: inschrijven tot 30 juni

vrijdag 26 juni 2020

Heb jij een fantastisch innovatief idee om het fietsen in Nederland een echte impuls te geven en kan je hiervoor nog wel een financieel steuntje gebruiken? Schrijf je dan voor 30 juni in voor de Innovatieprijs van de Tour de Force!

In 2017 had de gemeente Amsterdam de primeur met de inmiddels befaamde 'frietzak en banaan'. In 2018 werd de fietsvlonders van de gemeente Rotterdam de winnaar en in 2019 stond Joep Tiernego juichend op het podium, met zijn idee om kinderen van de fiets te laten houden. Misschien ben jij wel de volgende winnaar?

Een goed idee, een echte innovatie om fietsen in Nederland te stimuleren, daar zijn we naar op zoek. En met de prijs kun jij je idee verder brengen en uitvoeren. Als Tour de Force zetten wij ons in voor een sterker fietsbeleid in Nederland. Fiets is hét vervoermiddel van alle tijden en zeker van nu. Daarbij hebben we een ambitieuze doelstelling: 20% meer fietskilometers in 2027 ten opzichte van 2017. We werken hier hard aan in een krachtige samenwerking tussen overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en -platforms. En innovaties zijn daarbij onmisbaar, vandaar dat iedereen oproepen om de beste ideeën in te dienen die nog een zetje kunnen gebruiken.

Zoals gezegd ontvingen al drie winnaars deze mooie prijs uit handen van de voorzitter. In september wil voorzitter Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, graag opnieuw een nieuwe prijswinnaar bekendmaken. “Ik verwacht dat we mooie vernieuwende ideeën zullen ontvangen waarmee we weer een doorbraak door een mooie fietsinnovatie kunnen realiseren! Door het ondersteunen van deze innovaties komt ook onze doelstelling steeds dichterbij”.

De winnaars tot nu toe laten zien dat de prijs ook echt effect heeft. De frietzak en de banaan, een innovatieve oplossing bij het ontwerp van fietspaden in krappe stedelijke ruimte, is inmiddels een ingeburgerd begrip. En de fietsvlonder is allang niet meer alleen in Rotterdam te bewonderen maar heeft in al in veel meer steden zijn waarde bewezen. De meeste recente winnaar Joep Tiernego timmert in Arnhemse wijk Malburgen aan de weg met zijn innovatieve aanpak om kinderen, met name met een migratieachtergrond, van de fiets te laten houden en zo verzekerd te zijn voor een fietsende toekomst.

In de huidige tijd, waarin COVID-19 een beroep doet op de hele maatschappij, is de Tour de Force erg benieuwd welke innovaties in 2020 worden aangedragen voor de Innovatieprijs. Dus laat het borrelen, deel je ideeën en doe mee. Kijk hier naar de voorwaarden om deel te nemen.