Start 'Wandel Tijdens Je Werkdag '24'-campagne op 4 april

dinsdag 19 maart 2024

Foto: Shutterstock

Wandelen toevoegen aan de dagelijkse routine heeft een positief effect op de mentale gezondheid van werknemers. Wandelnet en provincie Drenthe willen dat iedereen gaat wandelen, ook op een normale werkdag. Ze roepen werkgevers en werknemers op dit te doen met de 'Wandel Tijdens Je Werkdag '24'-campagne ‘Uit je hoofd, in de benen’. De campagne gaat op donderdag 4 april 2024 van start.

Uit onderzoek blijkt dat werknemers 31% meer klachten ervaren op het gebied van de geestelijke gezondheid. Tegenwoordig neemt het aantal burn-outs toe. De oplossing is 30 minuten per dag wandelen, want dit verlaagt de symptomen van depressiviteit met maar liefst 36%. Het doel van de campagne is dan ook: door bewustwording ontstaat gedragsverandering.

Europees zitkampioen

Nederland is Europees zitkampioen, blijkt uit onderzoek van TNO. In geen enkel ander land in Europa zit meer dan een kwart van de werkende bevolking langer dan 8,5 uur per dag. Door te wandelen zijn mensen even weg van hun werkplek, activeren ze hun brein en blijven ze mentaal gezond én lichamelijk fit. Na 20 minuten lopen zijn ze geconcentreerder, energieker en creatiever.

Meedoen

Werknemers kunnen als individu of als organisatie deelnemen aan de campagne. Wandelnet en de provincie Drenthe willen zo veel mogelijk mensen mee laten doen, daarom is de deelname gratis. Na aanmelding ontvangt iedereen tips, tricks, feitjes en weetjes om het wandelen op een werkdag zelf in de praktijk te brengen.

Kijk voor meer informatie op: WTJW '24 | Wandel Tijdens Je Werkdag - Wandelnet.