Wegkantsysteem A1/A6

vrijdag 16 juli 2010
timer 2 min
Nieuw universeel wegkantsysteem op A1/A6 In de eerste week van juli is een nieuw universeel wegkantsysteem, het ViKing wegkantsysteem, van Vialis voor het eerst in bedrijf gesteld op het traject A1/A6. Op dit traject worden onder andere de signaleringssystemen aangepast, waarbij het wegkantsysteem een belangrijke rol speelt.
Wegkantsysteem A1/A6


ViKing wegkantsysteem


Het ViKing wegkantsysteem is een verwerkingssysteem voor gegevens die worden ingewonnen met aangesloten detectiesystemen.  De ViKing wegkantsystemen verzorgen de verwerking van de signalen uit radardetectoren, inductielussen en kentekenherkenning en de communicatie ervan naar het centrale verkeersmanagementsysteem.

Aanpassingen

A1/A6


In opdracht van Rijkswaterstaat de A1/A6 op dit traject uitgebreid met een extra rijstrook en worden een aantal vluchtstroken als spitsstrook ingericht. Op het gehele traject wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de verharding en kunstwerken en op een aantal punten verbredingen aan de weg en kunstwerken. Ook worden de signaleringssystemen (detectielussen, camera's, matrixborden, portalen) aangepast, waar voor het nieuwe wegkantsysteem een belangrijke rol is neergelegd.

Gevalideerd door Rijkswaterstaat


Het wegkantsysteem van Vialis werd eerder dit jaar gevalideerd door TORO, het testcentrum van Rijkswaterstaat. Het universele systeem draagt nu in de praktijk bij aan een veilige, betrouwbare en efficiënte afwikkeling van de verkeersstromen op het Nederlandse hoofdwegennet. Vialis is de eerste marktpartij waarvan een wegkantsysteem gevalideerd is volgens de laatste hardwarespecificaties van Rijkswaterstaat en het product ook in de praktijk toepast.

Terug naar overzicht nieuws >>>