Antislip- en 'glow in the dark'-wandeldek

donderdag 20 juni 2024

Foto: Triflex

Het houten wandeldek boven een parkeergarage en tussen appartementen in Zoetermeer was toe aan renovatie. Het werd als glad en gevaarlijk ervaren en dit moest worden opgelost. Ook waren er wensen om de zichtbaarheid van het wandeldek te verbeteren. Dankzij de producten van Triflex kon aan alle wensen worden voldaan!

De uitdaging

De bestaande coating op de houten delen was sterk verouderd en vertoonde onthechting, wat leidde tot gladde en gevaarlijke situaties. De opdrachtgever wilde daarom de coating vervangen door een coating die voldoende antislip biedt op de looppaden van het wandeldek. Daarnaast was ook zichtbaarheid van groot belang – ook in het donker.

De oplossing

Voor de looppaden bleek het Triflex WAS-systeem de oplossing die aan de wensen van de opdrachtgever voldeed. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor toepassing op houten delen en zorgt door een ingestrooide laag kwartszand voor antislip.

Daarnaast werd de zichtbaarheid van het wandeldek verbeterd door de zijkanten van de looppaden te voorzien van Triflex Kaltplastik 2K NightLine-belijning. Deze luminescerende belijning licht op in het donker, waardoor het looppad altijd duidelijk zichtbaar blijft.

Het proces

HKZ Specialisatie heeft de opdracht uitgevoerd en het wandeldek voorzien van de Triflex-producten. Ze begonnen met het verwijderen van de bestaande coating. Daarna brachten ze het Triflex WAS-systeem aan met behulp van de Triflex Primer 222 ten behoeve van de houten delen. Ten slotte voorzagen ze de zijdes van de paden van de Triflex Kaltplastik 2K NightLine.

Het resultaat

De gebruikers van het wandeldek kunnen er nu weer veilig overheen lopen zonder bang te hoeven zijn om uit te glijden. Ook in het donker vinden ze gemakkelijk hun weg dankzij de verbeterde zichtbaarheid. Een mooi resultaat!