Nationaal Voetgangerscongres

okt3

Op dinsdag 3 oktober 2023 vind het Nationaal Voetgangerscongres plaats in Amsterdam. Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. 

 

Editie 2022

Het thema van dit jaarlijkse evenement voor mobiliteitsprofessionals die zich bezighouden met alles voor en over voetgangers was 'gelukkig gezond', omdat lopen en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Dagvoorzitter Jacqueline Kerkhof opende het congres en vroeg wethouder Gerdien Rots van gastheer gemeente Zwolle op het podium. Rots vertelde waarom Zwolle gastheer was dit jaar: omdat in Zwolle de voetganger én gezondheid centraal staan. Rots: "We hanteren in Zwolle het STOMP-principe, Stappen Trappen OV MaaS en dan pas de personenauto. De voetganger staat echt op één in ons beleid. Zwolle is een prachtige gemeente om te lopen, in een prachtig rivierengebied."

LoopAward
Aan het einde van het congres mocht Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving én juryvoorzitter van de LoopAward Wouter Veldhuis, de winnaars van de LoopAward bekendmaken. Walking4School wonin de categorie ‘maatschappelijke initiatieven’. De Drontense dementievriendelijke route – de Oost won in de categorie ‘ruimte in de fysieke omgeving’.

Datum / tijd

3 oktober 2023
Aanvang: 10.00 uur

Prijs

€209

Locatie

near_meTolhuistuin IJpromenade 2 Amsterdam, Nederland.