Intertraffic in 2024 nog interessanter voor Nederlandse bezoeker

dinsdag 2 april 2024

Voor het eerst in de geschiedenis van Intertraffic is er een Dutch Area en een Nederlands kennisprogramma. Arthur Rietkerk (provincie Noord-Holland) en Tom van Dam (Connekt) staan aan de oorsprong van dit initiatief, dat vooral de BV Nederland beter op de kaart zet en de beurs voor Nederlandse bezoekers nog interessanter maakt.

“Al sinds 2010 staan wij met de provincie Noord-Holland op  Intertraffic, later als onderdeel van MRA”, vertelt Arthur Rietkerk, adviseur verkeersmanagement. “Al die jaren stonden we naast Connekt, waar we ook lid van zijn. We zijn begonnen met de gezamenlijke organisatie van een netwerkborrel, inmiddels delen we een gezamenlijke stand”, schetst hij de steeds verdergaande samenwerking. 

“Connekt is een onafhankelijke netwerkorganisatie met zo’n 115 leden, op het gebied van logistiek en mobiliteit”, aldus Tom van Dam. “Intertraffic is voor deze partijen een relevante beurs.” Op de grootste internationale beurs op het gebied van mobiliteit stonden Nederlandse organisaties tot nu toe verspreid over de verschillende hallen. Dit jaar komt daar deels verandering in, nu MRA en Connekt het initiatief hebben genomen voor een Dutch Area. “We zien meerwaarde in het verbinden van al deze Nederlandse partijen en denken dat we hiermee extra bezoekers aantrekken.”

Naast het Dutch Area is er op vrijdagochtend een heel Nederlands kennisprogramma opgetuigd. Rietkerk: “De vrijdag is altijd een rustige dag. De internationale bezoekers zitten dan vaak al op een vlucht naar huis of brengen een bezoek aan de binnenstad van Amsterdam. Op deze manier bieden we meerwaarde voor de exposanten én voor de Nederlandse bezoeker. Die krijgt namelijk een mooi Nederlandstalig kennisprogramma en de kans om op een rustiger beursvloer de exposanten te spreken.”

Uiteraard zijn er andere Nederlandse beurzen door het jaar heen. “Het totale aanbod is op Intertraffic natuurlijk veel groter”, benadrukt Rietkerk het voordeel van deze internationale beurs. “Bovendien rollen Nederlandse bedrijven lang niet altijd hun innovaties alleen in Nederland uit. Andersom loopt Nederland voorop op mobiliteitsvlak, waardoor internationale organisaties vaak hier hun producten en innovaties testen.”

Van Dam en Rietkerk hebben hoge verwachtingen van het Nederlandse aandeel in de beurs. Niet zonder reden. “De gedeputeerde van Noord-Holland komt drie dagen naar Intertraffic en dat zegt wel iets. Bovendien leveren TLN, het NDW, de Mobiliteitsalliantie en de Directeur-Generaal van het ministerie van IenW een bijdrage aan de Dutch Day te komen. En ook het volledige bestuur van Rijkswaterstaat vergadert deze ochtend op Intertraffic en komt daarna voor de lunch naar de Dutch Area.” Belangrijk, weten de heren, omdat de beurs niet alleen inspiratie biedt, maar vooral veel netwerkmogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op https://www.intertraffic.com/amsterdam/dutch

Gratis registreren voor Intertraffic.