9000 Zuinige lampen doorgaande wegen Rotterdam

vrijdag 10 juni 2011
timer 1 min
9000 Zuinige lampen doorgaande wegen De gemeente Rotterdam heeft een grootscheepse vervanging van de openbare verlichting afgerond. Gemeentewerken verving in anderhalf jaar oranje en gele openbare verlichting door duurzamer wit licht met dimmogelijkheid. Negenduizend armaturen langs hoofd- en toegangswegen werden onder handen genomen.
9000 Zuinige lampen doorgaande wegen Rotterdam

 

675 Huishoudens


De maatregel leidt tot een besparing die vergelijkbaar is met het jaarlijkse energieverbruik van 675 gemiddelde huishoudens. De lampen in de nieuwe armaturen gaan langer mee, zijn zuiniger, zorgen voor beter zicht en kleurherkenning. Daarbij besparen ze extra energie door ze 's nachts te dimmen tot circa 60% van het vermogen.

Koploper


In totaal pakte Rotterdam 180 kilometer straatverlichting aan. \"Dit is 30 kilometer meer dan we van tevoren hadden verwacht en daar ben ik erg blij mee\", zei Wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) gisteren tijdens de officiële afsluiting van het project. Bij deze gelegenheid kreeg Rotterdam een certificaat voor 'Koploperschap energiezuinige openbare verlichting' van AgentschapNL. De reden is dat Rotterdamse projecten als deze omliggende gemeenten kunnen stimuleren hun verlichting ook te vervangen door energiezuinige openbare verlichting.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>