A'dam, Noord-Holland en RWS passen DVM-Exchange toe

vrijdag 16 november 2012
timer 2 min
De provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat Noordwest Nederland kiezen ervoor om de doorstroming in de regio gezamenlijk te optimaliseren. In hun netwerkmanagmentsystemen laten zij een DVM-Exchange interface implementeren.

A'dam, Noord-Holland en RWS passen DVM-Exchange toe

Wat is DVM-Exchange?

Zo kunnen de systemen van de drie wegbeheerders voortaan probleemloos met elkaar samenwerken. DVM-Exchange is de open interface voor netwerkmanagement systemen. De standaard is een initiatief van diverse publieke- en marktpartijen waaronder Trinité Automation. De laatste jaren is er veel aandacht voor netwerkmanagement en gebiedsgericht benutten. Deze aanpakken worden pas echt effectief wanneer zij geautomatiseerd worden uitgevoerd. Vaak was dit onmogelijk omdat systemen van verschillende wegbeheerders niet met elkaar konden samenwerken. Dankzij DVM-Exchange kunnen nu verschillende soorten systemen van verschillende leveranciers en wegbeheerders op een open, gestructureerde en kosteneffectieve manier met elkaar communiceren.  

Effectief samenwerken in de regio (Amsterdam)

Met behulp van TrafficLink SCM (DVM-systeem van Trinité Automation) werkten Amsterdam en RWS Noordwest Nederland al samen om de verkeersproblemen in de regio aan te pakken. Dankzij DVM-Exchange wordt de provincie Noord-Holland, die beschikt over een DVM-systeem van Technolution, nu eenvoudig aan deze samenwerking toegevoegd. Zowel de provincie, de gemeente  als Rijkswaterstaat is blij met de nieuwe mogelijkheden. 'Voortaan is het mogelijk om op operationeel niveau regelscenario's te activeren en wederzijds services aan te vragen', alsdus Rien Borhem van de gemeente Amsterdam. Dit tilt het verkeersmanagement naar een hoger plan wat de doorstroming in de regio alleen maar ten goede komt.