Al ruim 35 mobiliteitsoplossingen voor Roermond

dinsdag 11 april 2017
timer 2 min
De Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond heeft al meer dan 35 innovatieve oplossingen ontvangen om Roermond verder te helpen met haar mobiliteitsuitdagingen. De internationale publiekstrekker Design Outlet Center veroorzaakt in Roermond regelmatig een overvloed aan bezoekers die met de auto komen en rond het Center willen parkeren. De gemeente en haar partners dagen iedereen uit om met onverwachte en vernieuwende ideeën voor oplossingen te komen.

De gemeente Roermond biedt deskundigen, ondernemers, burgers en jongeren tot 23 april de kans om ‘het beste idee’ aan te dragen bij de Mobility & Transport Innovation Challenge. Op 18 mei worden de winnaar en het beste idee bekend gemaakt tijdens een BoostCamp Event in Roermond.


De inzendingen tot nu toe variëren van innovatieve oplossingen voor de bestaande infrastructuur en ruimtelijke inrichting tot aan recreatie-arrangementen in en rond Roermond, evenals apps die een mooie bestemming geven aan filetijd tot aan futuristische oplossingen met hele nieuwe, duurzame vervoermiddelen.


Tot 23 april zijn in principe alle ideeën welkom. Om inzenders toch wat houvast te geven, mogen ideeën een raakvlak hebben met: Ondernemen, Gastvrije steden, Mens en Gebruiker centraal, Fietsen & Lopen, Zorg en Technology & Smart Mobility.

Vakjury

Op 28 april buigt een internationale vakjury zich over alle ideeën. Deze jury bestaat uit: Ton Venhoeven (CEO VenhoevenCS), Marja Weijers (Voorzitter Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis Roermond), professor Maarten van Acker (Universiteit Antwerpen), Jan Willem Boots (directeur Kragten BV), Andy Dritty (directeur Euregio Rijn-Maas-Noord), Jan Klinkenberg (Programmamanager Transumo Footprint (Platform31)) en Dietmar Brockes (Lid Deelstaatparlement Nordrhein-Westfalen).

Partners

De startpartners van de challenge en BoostCamp zijn: de gemeente Roermond, Kragten, Designer Outlet Roermond / McArthurGlen Group, RESOLVE Roermond en de provincie Limburg. Netwerkpartners zijn: het Transitieteam Verkeer en Mobiliteit, Keyport2020, ANWB, Laurentius Ziekenhuis, Universiteit Hasselt en Universiteit van Antwerpen en het vakmedium Verkeerskunde.

Verdere ontwikkeling

Welk icoonproject kiest Roermond op 18 mei tijdens het BoostCamp-evenement? En welk idee wint de speciale jongerenprijs? De zes meest kansrijke inzendingen krijgen het aanbod voor steun bij de verdere ontwikkeling.

Wees erbij

Lees meer over de aanleiding voor deze Mobility & Transport Innovation Challenge en reserveer vast een plekje op het BoostCamp Event op 18 mei.

De Mobilty Challenge in Roermond heeft al ruim 35 inzendingen ontvangen.