Brabant in actie voor nul verkeersdoden

maandag 5 november 2012
timer 2 min
Op 3 november kwamen jongeren, senioren, ondernemers, overheden, politie, Veilig Verkeer Nederland en (sport)verenigingen in actie voor de verkeersveiligheidscampagne 'NUL verkeersdoden Brabant'. Op 25 locaties waren acties opgezet om aandacht te vragen voor een veilig verkeer.

Brabant in actie voor nul verkeersdoden

Publiekscampagne


Scoutinggroep Jeanne d’Arc uit Halsteren kreeg de juryprijs voor de actie ‘Fiets Veilig’ die zij organiseerden. In de afgelopen weken werd iedereen met een speciale publiekscampagne opgeroepen om een actie te bedenken om veiligheid in het verkeer onder de aandacht te brengen. In totaal werden 45 acties op de website www.nulverkeersdodenbrabant.nl geplaatst. Tijdens de actiedag afgelopen zaterdag kon iedereen deelnemen aan één van de acties. In een aantal gemeenten werd de bandenspanning en profieldiepte van autobanden gecontroleerd, fietsers lieten gratis hun defecte fietsverlichting repareren en mensen konden in een vrachtwagen om de dode hoek te ervaren.

Stop voor de zebra


Bij de ludieke actie ‘Stop voor de zebra’ werd aandacht gevraagd voor veilig oversteken op zebrapaden. In Oss mochten jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald in een vrachtwagen de openbare weg op om te ervaren hoeveel of hoe weinig een vrachtwagenchauffeur ziet. Op de A50 bij Veghel hield de politie extra snelheidscontroles en wees hardrijders op de gevaren van te hard rijden.