CMH Streetwise: duurzame lichtbron voor OR

maandag 11 februari 2013
timer 2 min
In deze tijden, die in het teken staan van de opwarming van de aarde en de wereldwijde economische crisis, blijft de sector openbare verlichting investeren in het onderzoek naar energie-efficiëntie. GE Lighting heeft daarom de duurzame CMH Streetwise lamp bedacht.

CMH Streetwise: duurzame lichtbron voor OR

Verminderen van verbruik, verlagen van onderhoudskosten

Europa strijdt onophoudelijk tegen milieuproblemen door wetten aan te nemen die het energieverbruik moeten beperken. In de Europese steden zou het energieverbruik met 20% omlaag kunnen. Om hieraan mee te werken en om op lange termijn energie te besparen zijn de oplossingen van verlichtingsfabrikanten enerzijds gericht op het verminderen van het verbruik en anderzijds op het verlagen van de onderhoudskosten.


Bezuinigen op vervangingskosten

Vanuit dit standpunt heeft de bedrijfstak Lighting van General Electric de CMH Streetwise lamp bedacht, die gelijktijdig aan deze twee noden voldoet. Dankzij het instelvermogen en bijgevolg een langere levensduur van 16.000 uur, vraagt de CMH StreetWise minder onderhoud. Zo bezuinigt de publieke sector op de vervangingskosten op het gebied van verlichting.

Eigenschappen CMH Streetwise

De lamp, beschikbaar met E27 of E40 fitting en gemakkelijk te installeren, is compatibel met de reeds bestaande elektronische of magnetische ballasten en vormt dus een alternatief voor de hogedruknatriumlamp buiten. Bovendien maakt de lamp een bezuiniging op de energiekosten van minstens 40% mogelijk. Het gamma kan worden gebruikt met de ballasten van Tridonic en van Harvard. Compatibiliteitstesten met producten van andere fabrikanten zijn momenteel in volle gang.

Essentiële keuzecriteria meegenomen

De lamp is bruikbaar voor verlichtingsprojecten in de steden, en geeft wit licht met een lichtstroom die vergelijkbaar is met die van een kwiklamp of een hogedruknatriumlamp en heeft een identiek vermogen. Ze biedt een kleur van 3000K, heeft een CRI van 70 en verbetert het zicht voor de bewoners. “Buitenverlichting moet steeds getuigen van een grote energie-efficiëntie en een lange levensduur om de kosten en de CO2-uitstoot te beperken en zo bij te dragen tot een beter milieu”, verklaart Diederik de Stoppelaar, directeur Lichtoplossingen bij GE Lighting EMEA. “De Streetwise lamp heeft een opmerkelijk kleurweergave, verbetert de veiligheid op de weg en draagt bij tot een mooiere esthetiek buiten. Het zijn essentiële keuzecriteria die elke moderne stad in acht zou moeten nemen bij het kiezen van een nieuw verlichtingssysteem.”