Crown armatuur

dinsdag 28 juni 2011
timer 2 min
De nieuwe armatuur van iGuzzini heet Crown en is ontwikkeld in samenwerking met Michele De Lucchi. Crown is een nieuw verlichtingssysteem voor stedelijke inrichting. Zijn ronde, kroonvormige kop is geïnspireerd op de vele koningen die het Savooise paleis bewoonden.
Crown armatuur


Twee versies


Het systeem heeft twee versies: centraal op de weg voor een symmetrische optiek en aan de zijkant van de weg voor asymmetrische en straatoptiek. De positie van de armen, die de verlichtingskop ondersteunen, is daarbij bepalend

Onzichtbare verbinding


De verbinding tussen de kop en de armen is bij beide versies onzichtbaar. De armatuur past vanwege het design in verschillende architecturale contexten, zoals historische centra en voetgangersgebieden, maar ook in parken en tuinen.

Een speciale sluiting beschermt de verlichtingskop en lichtbron tegen stof en regen. Deze bescherming zorgt voor een duurzame lichtefficiëntie, waardoor de normen inzake lichtvervuiling worden nageleefd. Naar schatting zal over een periode van tien jaar de afname van de lichtstroom als gevolg van bevuiling van de reflector en de lamp zich in het Crown-systeem beperken tot 5 procent.

iGuzzini probeert met Crown een duurzame armatuur af te leveren
-    alle onderdelen van de lantaarn kunnen gescheiden worden, waardoor de verschillende materialen aan het eind van hun levensduur gerecycled kunnen worden. Als de plaat waar de leds in zitten kapot gaat of versleten is, kan deze in zijn geheel vervangen worden;

-    de versies met ledstraatverlichting kunnen op afstand, op gecentraliseerde wijze worden beheerd, of met behulp van afzonderlijk geprogrammeerde intelligente elektronica zonder gebruik van management- en controlesystemen. Hierdoor kunnen de lichtstroomniveaus worden beheerd op basis van de werkelijke behoefte en kan het energieverbruik van de installatie met circa 45 procent worden gereduceerd.

In de versies met symmetrische optiek met G12- en Cosmowhite-lampen kunnen speciale lichtstroomrecuperatoren de schaduwen van de armen verminderen en de lichtemissie gelijkmatig maken.

Crown kan ook alleen als paaltoparmatuur worden gemonteerd op palen met een diameter van 60mm tot 102mm, en indien nodig met gebruik van de twee speciale adapters.

Terug naar overzicht producten >>>