Deventer krijgt verkeersinformatiesysteem DevIS

vrijdag 13 mei 2011
timer 2 min
De Gemeente Deventer wil de uitdaging aangaan om met informatie uit de onderliggende verkeerssystemen het wegennet beter te benutten, te faciliteren en technisch te beheren. Technologiepartner Technolution zal hiervoor het nieuwe 'Deventer verkeersInformatieSysteem' (DevIS) ontwikkelen op basis van haar MobiMaestro-platform.
Deventer krijgt verkeersinformatiesysteem DevIS


Dynamische verkeersinformatie


De eerste oplevering van DevIS staat gepland in het voorjaar van 2011. DevIS geeft weggebruikers langs de weg als via het internet informatie en advies over rijtijden en de actuele verkeerssituatie in Deventer. DevIS kan inspelen op actuele verkeersprocessen, waardoor het wegennet van de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen beter wordt benut. Als er bijvoorbeeld een brug open staat of bij calamiteiten op de A1, biedt DevIS een alternatieve route aan. Hiervoor worden nieuwe verkeerscenario's ingezet in combinatie met bestaande verkeersystemen, zoals: verkeerslichtenregelingen, route-informatiepanelen en in de nabije toekomst het systeem voor dynamische parkeerverwijzing. Maar ook kunnen nieuwe systemen op een later moment eenvoudig worden toegevoegd en in de loop der tijd uitgebreid, bijvoorbeeld met systemen voor dynamische route-informatie of samenwerking met in-voertuigsystemen.

DevIS op basis van MobiMaestro®


Als basis voor dit DevIS wordt het MobiMaestro-platform van Technolution gebruikt. Dit wordt op maat gesneden voor de Gemeente Deventer, waardoor zij doelgericht haar wegen kan gaan benutten. Deze techniek heeft zich reeds bewezen voor parkeerroutegeleiding en VRI-management in onder andere de Gemeente Rotterdam.

DevIS wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel.

Terug naar overzicht nieuws >>>