Dit is Sherlock, een database voor VRI-parameterbeheer

donderdag 30 november 2017
timer 2 min
In november is de provincie Gelderland overgestapt op het digitale parametersysteem 'Sherlock'. Dit systeem is speciaal voor de provincie ontworpen, om inzicht te krijgen in de parameterwijzigingen van VRI's en dit proces te automatiseren. Sherlock staat in contact met de applicatie IvDump.

De parameterwijzigingen die op straat worden uitgevoerd en op afstand vanuit een beheerscentrale, worden hierdoor in één systeem weergegeven. De applicatie IvDump is speciaal voor dit project ontwikkeld door Ko Hartog Verkeerstechniek.

Onmisbare schakel

Parameterbeheer is een onmisbare schakel in het proces van verkeerskundig beheer van verkeersregelinstallaties (VRI's). De provincie Gelderland beheert ongeveer 1200 kilometer aan wegen en meer dan 160 VRI's.


Door de grootte van het werkgebied, het aantal verkeerslichten en de hoeveelheid (tijdelijke) parameterwijzigingen, is het voor een goede doorstroming essentieel om structureel te documenteren, actualiseren en controleren of parameterwijzigingen nog actief zijn. Regelmatig worden omleidingen als gevolg van evenementen, werk in uitvoering en calamiteiten gefaciliteerd door tijdelijk parameterinstellingen in VRI's aan te passen.

Communiceren met voertuigen

Het is volgens de provincie Gelderland achterhaald om parameterwijzigingen handmatig bij te houden. Dankzij de samenwerking tussen de provincie Gelderland en Ko Hartog Verkeerstechniek is op snelle en doeltreffende wijze vorm gegeven aan digitalisering van het systeem.

Database

De applicatie IvDump zorgt voor de inwinning van logfiles van alle VRI's waarin de parameterinstellingen opgeslagen zijn. IvDump communiceert middels het IVERA-protocol. Sherlock is een Excel-database waarin op afroep de logfiles van IvDump automatisch omgezet worden naar een database en vervolgens worden alle wijzigingen in een tabel gepresenteerd.

 

Naast het presenteren van alle wijzigingen, wordt ook structureel gecontroleerd of een wijziging nog actief is en niet per ongeluk terug is gezet naar een defaultwaarde. Met name die laatste functionaliteit is voor de provinciale verkeerskundig-beheerders van VRI’s van ongekende waarde in het areaal van de provincie Gelderland.

Dit is Sherlock