Download nu: whitepaper DVM

maandag 8 oktober 2012
timer 2 min
Het idee leeft dat het aanschaffen en installeren van een Dynamisch Verkeersmanagement (DVM) systeem alleen is weggelegd voor grote, kapitaalkrachtige wegbeheerders. Maar door het standaardiseren van de systemen, de zogenaamde DVM Exchange, kunnen nu alle wegbeheerders DVM toepassen en daarmee verkeersstromen 'sturen'.
Download nu: whitepaper DVM

Whitepaper


Dit bevordert onder meer de bereikbaarheid van de stad en vermindert  luchtvervuiling omdat de doorstroming beter is. Dit en meer kunt u lezen in de Whitepaper die Trinité Automatisering speciaal voor u heeft samengesteld.

Sturen vergroot bereikbaarheid


Het sturen van verkeersstromen kan de bereikbaarheid van een gebied vergroten. Op- en afritten die eerder op piekmomenten filegevoelig waren kunnen door het inzetten van een Dynamisch Verkeersmanagement Systeem ontlast worden.
Een voorbeeld. Onder aan de afrit staat een verkeersregelinstallatie (VRI). Deze is ingesteld op een 'gemiddelde' dag. Op piekmoment is de verkeersafwikkeling niet ideaal; het verkeer staat al op de afrit, boven aan de snelweg vast. Een onwenselijke situatie. Door het inzetten van DVM kan de instelling van de VRI aangepast worden zodat de doorstroming beter geregeld wordt op de kruising. Maar ook de Dynamisch Route Informatie Panelen (DRIPs) boven de rond- en snelweg kunnen nieuwe informatie geven aan de weggebruikers waardoor andere routes worden gekozen en zo de congestie afneemt.

Meer lezen over dit onderwerp? Ga naar

www.verkeerinbeeld.nl/whitepapers

en download de Whitepaper 'DVM nu voor iedereen' van Trinité Automatisering BV.




 

Terug naar overzicht nieuws >>>