Duurzaam verkeersbord

vrijdag 6 mei 2011
timer 2 min
is voorzien van een gekleurde rand HR Groep introduceert verkeersborden die op duurzame wijze zijn geproduceerd. Deze borden zijn herkenbaar aan de gekleurde rand aan de achterzijde van het bord.
Duurzaam verkeersbord



Duurzame drager, gekleurde rand


Door het gebruik van nieuwe technieken produceert HR Groep een duurzame aluminium drager. De standaard verkeersborden worden door het gebruik van aluminium coil-coating alleen nog mechanisch behandeld. Hierdoor houden de borden een gekleurde rand aan de achterzijde. Door deze gekleurde rand is het direct zichtbaar wanneer een wegbeheerder kiest voor duurzaamheid. Het gebruik van coil-coating betekent voor de productie nog nauwelijks lakverbruik, een aanzienlijke reductie van het energieverbruik en chemisch afval.
 

Ultimate SigningTM


Wegbeheerders kunnen nog een stap verder gaan en hebben de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzaam beeldvlak. Dit wordt Ultimate SigningTM genoemd. In combinatie met de duurzame drager is dit de meest duurzame manier van het produceren van verkeersborden.
 

Beeldvlak


Nieuwe productietechnieken zorgen voor een duurzaam retro-reflecterend signface (sticker) als beeldvlak. Belangrijk verschil hierbij is dat er gebruik wordt gemaakt van print in plaats van zeefdruk. De speciale UV printtechniek is veel minder belastend voor het milieu dan zeefdruk en andere printvormen. Ultimate SigningTM heeft de hoogste performanceklasse voor retro-reflectie van de nieuwe EU Norm en kent onder meer de volgende voordelen:
-          een veel langere economische levensduur (20 jaar aflopende garantie)
-          graffiti bescherming
-          lagere vervangingsfrequentie
 
Ziet u een verkeersbord in het straatbeeld met een gekleurde rand aan de achterzijde? Dan weet u dat de gemeente of provincie investeert in duurzame verkeersborden.
 

Terug naar overzicht producten >>>