DVM-systeem TraffcLink 2.0

maandag 3 oktober 2011
timer 2 min
DVM-systeem TraffcLink 2.0 Tot nog toe was DVM toch vooral iets voor 'the happy few'. Alleen wegbeheerders met voldoende budget en kennis konden zich een dergelijk kostbaar en geavanceerd systeem veroorloven. Met de introductie van TrafficLink 2.0 komt aan dit tijdperk een einde, stelt leverancier Trinité.  
DVM-systeem TraffcLink 2.0

Trend


Dit nieuwe DVM-systeem zorgt ervoor dat DVM toegankelijk wordt voor een breed en divers publiek, voor zowel kleine als grote gemeenten. Hiermee volgt het systeem een trend die waarneembaar is in veel nieuwe technologieën, waarbij het accent verschuift van de ontwikkeling van dure (one off) systemen voor high end gebruikers naar goed betaalbare consumptie-artikelen, beschikbaar voor een breed publiek.

Automatiseren noodzakelijk


De laatste jaren zien we steeds meer apparatuur langs de weg. Sturingsmiddelen waarmee getracht wordt de doorstroming te verbeteren. Het rendement van deze middelen zou echter aanzienlijk groter zijn wanneer we ze gecoördineerd zouden inzetten. Dit betekent dat bijvoorbeeld informatie uit detectielussen en kentekencamera's gebruikt wordt om een compleet beeld te krijgen van de regio, waarna op basis van dit beeld alle sturingsmiddelen (DRIP's VRI's, etc.) gezamenlijk worden ingezet.
Een vooraf vastgestelde regelstrategie vormt dan de basis van deze inzet. Gezien het grote aantal wegkantsystemen is het haast onmogelijk om zo'n gecoördineerde inzet geheel handmatig uit te voeren. Automatisering is noodzakelijk. Op het wegennet rondom Amsterdam gebeurt dit al. In het project File Proof/SCM worden in totaal 2400 detectielussen en 62 kentekencamera's gebruikt om uiteindelijk 59 VRI's, 120 DRIP's en 39 TDI's (Toerit Doseer Installaties) gecoördineerd in te zetten.


Standaard en modulair


Tot voor kort waren dergelijke overkoepelende managementsystemen altijd specifiek ontwikkelde maatwerkoplossingen. Dit maakt deze systemen complex en duur. Vanuit onze jarenlange ervaring (wij ontwikkelen sinds 1999 integrale oplossingen) vonden wij dan ook dat het tijd werd voor een nieuwe generatie DVM-systemen: generiek, eenvoudig te bedienen en breed toepasbare 'off the shelf' producten.

TrafficLink 2.0


Het systeem TrafficLink 2.0 voert alle functies van Dynamisch Verkeersmanagement uit. Alle mogelijkheden op het gebied van DVM kunnen eenvoudig worden gemanaged. Of het nu om een kleine gemeente of een compleet landsdeel gaat. TrafficLink 2.0 is beschikbaar voor elk budget. Instappen kan al vanaf 400 euro per maand.

Meer informatie vindt u op

www.trinite.n

l

.


 
 

Terug naar overzicht producten >>>