Innovatie van solar-leds

woensdag 16 november 2011
timer 2 min
Innovatie van solar-leds De innovatieve solar-leds van Newvisibility zijn uitgerust met één enkele zonnecel en gepatenteerde converter. Deze Nederlandse vinding is ontwikkeld om de werking van kleine zonnecelproducten tot wel 300% te verbeteren ten opzichte van de conventionele technieken, onder normale West-Europese daglichtomstandigheden.
Innovatie van solar-leds

 


Partial Shading

Conventionele zonnecellen hebben serieel geschakelde cellen (zoals tuinverlichting van de bouwmarkt) die samen een output leveren waarmee een batterij geladen kan worden. Alleen als alle onderdelen een bijdrage leveren en als de som van deze voldoende is, wordt een batterij geladen.
Groot probleem van deze techniek bij bedrijfsmatige toepassingen is partial shading. Bladeren, zand, vuil of bandensporen, kunnen leiden tot het afdekken van een of meerdere zonnecel-segmenten. Als gevolg hiervan zal de totale output te gering zijn om de batterij te laden. Hetzelfde zal gebeuren op een bewolkte dag wanneer er te weinig licht is om voldoende te laden. Met een paar dagen is de batterij geheel leeg.

Eén zonnecel

Bij de nieuwe innovatieve techniek is het uitgangspunt één enkele zonnecel.  Partial shading is hierdoor geen probleem meer.  Dankzij een efficiënte converter worden ook kleine stromen omgezet in energie voor de batterij. Hierdoor zal al bij lage lichtniveaus geladen worden. Ook op bewolkte dagen of met een grotendeels bedekte zonnecel.

Stroomkabels niet nodig

Omdat deze producten op zonne-energie werken, is het een groene, slimme en goedkope manier (aanleggen van stroomkabels is niet nodig) voor geleiding, veiligheid en oriëntatiemarkering.

 

www.newvisibility.com

 

Terug naar overzicht producten >>>