LED Roadway Lighting betreedt Europese markt

woensdag 21 november 2012
timer 3 min
LED Roadway Lighting,  sinds 2005 actief op de openbare verlichtingsmarkt,  maakt na Canada, de Verenigde Staten en Engeland de overstap naar het vasteland van Europa. Met de Satellite-serie richt het zich vooral op het energiezuinig en betrouwbaar verlichten van doorgaande wegen. 

LED Roadway Lighting betreedt Europese markt

NASA

De serie bestaat op dit moment uit 4 armaturen. In het voorjaar van 2013 worden een aantal nieuwe modellen geïntroduceerd. LED Roadway Lighting komt voort uit een mondiaal opererend elektronicabedrijf gevestigd in Halifax (Nova Scotia, Canada) dat onder meer voor NASA werkt. De kennis en ervaring van haar moederorganisatie gebruikt het bedrijf nu dus ruim zeven jaar voor het produceren van energiezuinige en duurzame armaturen. Theo Mackaay, die voor het bedrijf de Noord-Europese markt verkent, geeft de relevantie aan van deze achtergrond: “De energievoorziening vormt nog altijd de zwakke schakel in de levensduur van een armatuur. Met onze elektronica achtergrond kiezen we er bewust voor om de drivers, lichtunits en andere kritische element zelf te ontwerpen én te bouwen. We kopen vervolgens de beste lichtbronnen in en bouwen daarmee onze eigen hoogwaardige armaturen. De betrouwbaarheid van de elektronica is ongeëvenaard en constant over de gehele levensduur. Daarmee leggen we de basis voor een armatuur dat ontworpen is voor een levensduur van 20 jaar.”

Licht echt naar beneden gericht

Het gerichte, optische systeem van LED Roadway Lighting brengt het licht alleen waar het nodig is. Mackaay: “Het gaat in de buitenverlichting eigenlijk niet om lumenwaardes maar om het eindresultaat: een lichtplan dat maximaal zicht, maximale veiligheid en minimaal energieverbruik realiseert. Lichtberekeningen kunnen aantonen dat óp het wegdek het lichtniveau en de gelijkmatigheid goed zijn, terwijl dat op twee meter hoogte totaal anders is. Met onze naar beneden gerichte armaturen, die zorgen voor een uniforme lichtverspreiding, een grote gelijkmatigheid en minder strooilicht, kun je met minder vermogen toch een beter resultaat realiseren.”

Lage TCO

Alle armaturen van LED Roadway Lighting voldoen aan de internationale standaards zoals onder meer beschreven door de IES (Illuminating Engineering Society), CIE (Commissoen International de L’Eclairage) en de IDA (International Dark Sky Association). De producten zijn extreem energiezuinig, waardoor ze tot 80% besparing kunnen opleveren. Bovendien zijn de armaturen eenvoudig te monteren, ook op bestaande masten, en zijn ze onderhoudsvrij. Daarmee leveren ze een substantiële bijdrage aan de verlaging van de installatie- en onderhoudskosten.

Voor doorgaande wegen

De specifieke kenmerken, extreem energiezuinig, eenvoudig te monteren, lage total cost of ownership en het degelijke ontwerp, maken de armaturen bij uitstek geschikt voor gebruik op doorgaande wegen. Het bedrijf heeft wereldwijd inmiddels vele tienduizenden armaturen geplaatst langs snelwegen, toegangswegen en wegen binnen de bebouwde kom.