Masterclass Duurzame OVL

vrijdag 4 mei 2012
timer 2 min
Op 21 mei organiseert de gemeente Utrecht in samenwerking met Ziut en Agentschap NL een bestuurlijke masterclass over the next steps in duurzame openbare verlichting. De bijeenkomst is bedoeld voor burgemeesters, wethouders, gedeputeerden en dijkgraven en vindt plaats in het Stadhuis van Utrecht.
Masterclass Duurzame OVL

Doel


Doel van de bijeenkomst is het initiëren van vervolgstappen voor de verduurzaming van de openbare verlichting in Nederland.De afgelopen jaren is er in de openbare verlichting veel gebeurd om energie te besparen en CO2-uitstoot te reduceren. Veel gemeenten hebben tal van initiatieven ontplooid en op dit gebied een koploperspositie bereikt, maar hoe moet dat nu verder? Hoe blijf je aan kop? Hoe zorg je ervoor dat nog meer goede ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd? De masterclass 'Duurzame Openbare Verlichting; the next steps' geeft antwoord op deze prangende vragen.

Inhoud masterclass


Professor Jan Rotmans, landelijk aanjager van resultaatgerichte duurzaamheidsprojecten, zet de masterclass op scherp met prikkelende presentaties. De stadsregio Rotterdam deelt de resultaten van haar benchmarkonderzoek, naar het verduurzamen van openbare verlichting bij gemeenten en waterschap in de praktijk. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu geeft inzage in haar werkwijze en de gemeente Utrecht presenteert de aanpak 'Utrechtse Energie!' waarmee zij tot 2020 de CO2-uitstoot met 30% terugbrengt. En, last but not least, presenteren TNO, BAM en Ziut een wereldprimeur: een lichtmast met een oplossing voor de fijnstofproblematiek.

Aanmelden


Wilt u aan de slag met duurzame openbare verlichting? Erachter komen hoe koplopers dit hebben aangepakt en met hen van gedachten wisselen? En bent u bestuurder bij een gemeente, dijkgraaf bij een waterschap of gedeputeerde bij een provincie? Dan bent u van harte welkom op deze masterclass.

Klik hier voor meer informatie >>


 

Terug naar overzicht nieuws >>>