NS presenteert mobiele Reisplanner OV

dinsdag 4 mei 2010
timer 2 min
NS heeft de mobiele reisplanner Reisplanner Xtra klaar. De gratis applicatie wordt beschikbaar voor verschillende smartphone platforms. De iPhone-versie concurreert met het betaalde Trein.
NS presenteert mobiele Reisplanner OV



Reisplanner op de smartphone


Er zijn al verschillende goedwerkende applicaties beschikbaar voor het plannen van reizen met het openbaar vervoer op een smartphone. Bekende voorbeelden zijn Trein en 9292ov. De NS presenteert nu haar eigen applicatie Reisplanner Xtra. Behalve voor de iPhone, heeft het spoorwegbedrijf ook een applicatie voor Java, Blackberry en Windows Mobile klaar. Android en Symbian volgen later.

Functies applicatie


Gebruikers van NS Reisplanner Xtra kunnen niet alleen hun treinreis plannen, maar kunnen ook opvragen welke treinen er vanaf een bepaald station vertrekken en automatisch vrienden een sms'je sturen met informatie over aankomsttijden. iLocal leverde informatie over lokale bedrijven die zijn geïntegreerd in de applicatie. Reisplanner geeft tevens advies of na aankomst op het station de reis het beste verder kan gaan per fiets, auto of te voet.


Reisplanner Xtra vs Trein


Heel aardig is dat Reisplanner Xtra een seintje geeft bij vertrek, aankomst en wijzigingen of vertragingen in het reisschema. De applicatie komt vandaag nog in de App Store beschikbaar. Daar gaat de gratis applicatie concurreren met Trein, dat €2,39 kost maar ruim anderhalf eerder door een informaticastudent werd ontwikkeld en razend populair is. Trein maakt gebruik van de actuele reisinformatie die de NS verspreidt via zijn mobiele site, tot onvrede van de NS. De iPhoneclub kreeg de kans een preview te schrijven over de applicatie van de NS en is er enthousiast over, ook al is het niet op alle punten beter dan Trein.

Meer details leest u in de uitgebreide preview van de iPhone-versie van NS Reisplanner Xtra.

Terug naar overzicht nieuws >>>