OmniTRANS versie 6

donderdag 16 juni 2011
timer 1 min
Omnitrans heeft onlangs een nieuwe versie van hun strategisch product OmniTRANS uitgebracht. Consultants in verkeer en vervoer kunnen met het systeem efficiënter hun verkeersmodel ontwikkelen.
OmniTRANS versie 6

 

Snelheid in de keten van verkeersmodel naar verkeersbeleid


OmniTRANS is een instrument om verkeersmodellen te ontwerpen en door te rekenen. Veelal wordt dat gedaan door consultants in verkeer en vervoer zoals Goudappel Coffeng in Nederland. Tot de eindgebruikers behoren daarnaast gemeenten en rijksoverheden, die de modeluitkomsten vertalen in beleid.

Verbeteringen in versie 6


Versie 6 biedt verschillende verbeteringen, zowel in de werkomgeving als 'onder de motorkap'. Door ondersteuning van multicore processors biedt versie 6 snelheidswinst. Daarnaast laten zoomlevels de gebruiker op elk zoomniveau alleen datgene zien wat van belang is. Dit verhoogt de efficientie en reduceert de complexiteit van het verkeersmodel. Analyses worden vergemakkelijkt door categorisering van designs, waardoor presentatie van resultaten sneller en transparanter wordt. Tot slot wordt bij toedeling van verkeer aan OV-diensten rekening gehouden met de capaciteit van bussen, treins, trams en metro.

Terug naar overzicht producten >>>