OV-info Utrecht op één plek?

maandag 27 januari 2014
timer 2 min
Voor alle vragen over het openbaar vervoer in de provincie Utrecht kan men straks terecht op een informatieplek: U-OV. Daardoor moet het voor iedereen duidelijk worden waar zij terecht kunnen met hun vragen.

OV-info Utrecht op één plek?

U-OV?


Sinds kort verzorgt Qbuzz onder de merknaam U-OV het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht. Dezelfde uitstraling onder diezelfde naam zal worden uitgebreid naar de rest van de provincie. Arjen Gerritsen van Bestuur Regio Utrecht vertelt: “Niet de overheid en de vervoerder zijn het gezicht van het openbaar vervoer, maar U-OV. Daar hebben wij als regio indertijd doelbewust voor gekozen. Het is goed als we dat verder kunnen verbreden. Daar moet nog heel wat voor worden uitgezocht en over besloten, maar die handschoen pakken we gezamenlijk graag op.”


Makkelijker en duidelijker reizen?


Samen met vervoerders Qbuzz en Connexxion werken regiobestuurder Arjen Gerritsen en gedeputeerde Remco van Lunteren eraan om de informatieplek te realiseren. “We willen dat het reizen door de provincie straks makkelijker en duidelijker is. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het opvragen van reisinformatie of het aangeven van een klacht allemaal op dezelfde plek kan. Of je nu in Amersfoort, Utrecht of Veenendaal op de bus stapt”, legt Remco van Lunteren van de provincie Utrecht uit.


Samenwerking


De twee organisaties gaan samen met de vervoerders Qbuzz en Connexxion verkennen op welke vlakken er al op korte termijn meer samengewerkt kan worden en wat er later eventueel gecombineerd kan worden. In de loop van het jaar zal hier meer duidelijkheid over komen.