Oversteekplaats bij Haarlems ziekenhuis stuk veiliger

maandag 12 februari 2024

Bezoekers van het Spaarnegasthuis in Haarlem kunnen sinds kort een stuk veiliger over straat. De oversteekplaats nabij het ziekenhuis is voorzien van ledverlichting, die automobilisten attendeert op overstekende voetgangers.

 

De toegang naar het Spaarnegasthuis Zuid in Haarlem aan de Boerhaavelaan sluit aan op een drukke weg. Hier rijdt onder meer een bus en aan de andere kant van de Boerhaavelaan ligt een woonwijk. Wie hier wilde oversteken moest extra goed opletten.  

Om de veiligheid te verbeteren werd Traffic Care gevraagd de oversteek aan te pakken, vertelt Mike de Lie, mede-eigenaar van het bedrijf. “Het is een vrij drukbezochte plek. De ingang van de parkeerplek ligt slechts 20 meter van de oversteek af”, schetst hij de situatie. “Er is de hele dag verkeer. Kortom, dat is een onveilige situatie.” 

De gemeente Haarlem is al jaren vaste klant bij Traffic Care en ook nu werd bij De Lie, die samen met zijn vader Traffic Care bestiert, aangeklopt. Langs de oversteek werden ledlampjes in het wegdek aangebracht. Zodra iemand oversteekt lichten ze op, zodat naderende automobilisten daarop worden geattendeerd. Voor De Lie was dit project weliswaar geen hogere wiskunde, maar voor de bezoekers van het ziekenhuis in Haarlem is de wereld weer een stukje veiliger geworden.