Parkeercheck.nl toont parkeerverwachting

maandag 14 november 2011
timer 2 min
Op de vakbeurs Verkeer & Mobiliteit 2011 lanceert de firma Active Roads parkeercheck.nl. Hiermee kunnen automobilisten van tevoren informeren over de parkeersituatie bij hun bestemming. Tot op heden wat het nog nergens mogelijk om als parkeerder te zien welke drukte er waar en wanneer verwacht wordt.
Parkeercheck.nl toont parkeerverwachting



Gewoontegedrag doorbreken

Parkeercheck.nl probeert via een duidelijke informatievoorziening het gewoontegedrag van de parkeerder te doorbreken. In de meeste gevallen zijn drukke parkeersituaties beperkt tot enkele uren en locaties. Vaak is er op andere tijdstippen of op nabijgelegen parkeerterreinen voldoende parkeerruimte. Op de website is te zien welke momenten druk zijn en waar op welk moment parkeerruimte is. Deze informatie wordt gegeven door middel van kaartjes, grafieken, weekoverzichten en zelfs You Tube video's. In lokale media en advertenties, op de gemeentelijke website en websites van lokale ondernemers kan gewezen worden op de nieuwe informatiebron. Zo worden zowel incidentele als regelmatige bezoekers bereikt.

Gebaseerd op parkeeronderzoek


De gegevens achter deze informatie bestaan uit parkeermetingen die gedaan worden met DataTubes. Dit zijn sensoren die gedurende weken tot jaren in parkeervakken gemonteerd worden. Ze registreren van iedere parkeeractie het start- en eindmoment en worden om de paar weken uitgelezen. Traditionele parkeeronderzoeken zijn beperkt tot momentopnamen en het uiteindelijke resultaat is een rapport waarin enkele tabellen en grafieken opgenomen zijn. Door 24/7 gedurende enkele weken te meten is de informatie betrouwbaarder. Door de meting te beschouwen als een steekproef hoeft niet ieder parkeervak een sensor te hebben. Kosten van deze meting zijn dan ook niet hoger dan een handmatige telling.

Vermelding op parkeercheck.nl kan als kosteloze service na een parkeeronderzoek gedaan worden. Ook kan juist voor dit doel een permanente monitoring starten. Nu snijdt het mes aan twee kanten: de gebruiker krijgt up-to-date informatie en de beheerder heeft inzicht in het gebruik. Naast bezettingsgraad kan er onder meer worden bepaald welke groepen bezoekers er wanneer zijn en welke trends zich voordoen.
 

Terug naar overzicht ParkeerInnovaties >>>