Parkeervergunningensysteem

maandag 19 september 2011
timer 2 min
Parkeervergunningensysteem Onlangs is gemeente Gouda van start gegaan met parkeervergunningsysteem CityPermit, een online softwaresysteem voor het registreren, uitgeven en beheren van parkeervergunningen en ontheffingen. Met de ingebruikname neemt Gouda een flinke sprong in de vereenvoudiging van het proces van vergunningverlening en rekent de gemeente af met administratieve lasten.
Parkeervergunningensysteem


Betere en snellere dienstverlening aan de burger


Met CityPermit beschikt gemeente Gouda over één systeem voor registratie, uitgifte en beheer van alle voorkomende parkeervergunningen en ontheffingen. De software geeft een volledig overzicht van de status van aanvragen en vergunningen, klant- en betalingsgegevens en contactmomenten. CityPermit is zo opgezet dat de volgorde waarin de registratie moet plaatsvinden volledig naar wens instelbaar is. Hierdoor sluit de sofware naadloos aan op het proces van vergunningverlening van de gemeente Gouda. “Met de ingebruikname van CityPermit zijn we het tijdperk van omslachtige registratiesoftware ver voorbij. Doordat ons parkeerbeleid in de keuzealternatieven is ingebouwd, leidt CityPermit de baliemedewerker met slechts enkele muisklikken naar de juiste vergunning” aldus Ton Smink, Dienst Publiekszaken Gemeente Gouda. De medewerker wordt als het ware bij de hand genomen bij de invoer van gegevens. En doordat het systeem koppelt met de gemeentelijke basisadministratie (GBA) en de RDW zijn persoons- en voertuiggegevens in een mum van tijd ingevuld en altijd up-to-date. CityPermit is hiermee een welkome aanvulling in het verbeteren van de dienstverlening aan de burger.


Ook online


In de nabije toekomst wordt het systeem geïntegreerd met het digitale loket van Gouda , waardoor inwoners thuis, op het werk of onderweg de gewenste vergunning kunnen aanvragen en betalen.
“Met de huidige opzet kan straks de klant ook thuis via het online portal zijn parkeervergunning of -abonnement eenvoudig aanvragen”. Gouda koos voor CityPermit na een uitgeschreven aanbesteding. De gemeente zocht naar een softwarepakket dat het taakveld parkeervergunningen zo breed mogelijk ondersteunt. CityPermit kwam als winnaar uit de bus. “De werking met flexibele beslisbomen, de online koppeling met de RDW en GBA-V en de mogelijkheden tot een webportal maakte CityPermit tot de enige juiste keuze” aldus Smink.
 

Terug naar overzicht ParkeerInnovaties >>>