Reisloket Ziekenhuis Gelderse Vallei

donderdag 18 augustus 2011
timer 1 min
in Ede van start Het regionale Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede houdt van maandag 26 september tot en met vrijdag 21 oktober een proef met het reisloket. Patiënten en bezoekers kunnen in die periode met vragen over het openbaar vervoer van en naar het ziekenhuis terecht bij een informatiebalie in de centrale hal. 
Reisloket Ziekenhuis Gelderse Vallei


Vrijwilligers


Daar worden zij te woord gestaan door getrainde vrijwilligers, die ov-ambassadeurs worden genoemd. Het ziekenhuis is begonnen met de werving van vrijwilligers.

Bereikbare Vallei


De proef met het reisloket is onderdeel van een plan van Bereikbare Vallei om reizen met het openbaar vervoer in de regio te promoten. In Bereikbare Vallei werken gemeenten, instellingen, werkgevers en werknemers samen. Van en naar het ziekenhuis rijden veel bussen, waarvan relatief weinig patiënten en bezoekers gebruikmaken. Het ziekenhuis houdt het erop dat vooral senioren niet bekend zijn met het openbaar vervoer.

Minder autoverkeer


Het reisloket moet de drempel verlagen. Het ziekenhuis hoopt tijdens de proefperiode – die samenvalt met de verbouwing van de parkeergarage – op minder autoverkeer.

Lees meer over de Bereikbare Vallei in Verkeer in Beeld #3 van 2011

Bron: de Gelderlander

Terug naar overzicht nieuws >>>