Rotonde Veenendaal krijgt doseerlichten

donderdag 6 februari 2014
timer 2 min
Bij de rotonde van de N233 en de Prins Clauslaan in Veenendaal worden doseerlichten geplaatst. Doseerlichten lijken op verkeerslichten en kunnen zorgen voor een betere doorstroming op de rotonde op momenten dat er veel verkeer is. 

Rotonde Veenendaal krijgt doseerlichten

Proef blijkt positief

?
Anders dan gewone verkeerslichten hebben de doseerlichten alleen een geel en een rood licht en gaan de lichten pas aan als het nodig is. Eerder plaatste de provincie Utrecht als proef doseerlichten bij rotondes in Woudenberg, Amersfoort en Baarn. Het effect van de nieuwe lichten blijkt zeer positief. Door bij drukte het verkeer vanuit de verschillende kanten te doseren kan uiteindelijk iedereen beter doorrijden. Gedeputeerde Van Lunteren: “In het begin was het best spannend, omdat we begonnen met rotondes in plááts van stoplichten. De experts hadden gelijk: het werkt! Nu is Veenendaal aan de beurt.”


Werkzaamheden


De werkzaamheden vinden plaats van 3 tot en met 28 februari 2014. Met uitzondering van maandag 10 februari geven de werkzaamheden weinig overlast voor het verkeer en de omgeving.
Op maandag 10 februari is er een wegafsluiting en wordt het verkeer omgeleid via de Grote Beer en de Lorentzstraat. De wegafsluiting is nodig om sensoren in het wegdek aan te brengen. Die sensoren meten hoeveel verkeer er passeert. Als de werkzaamheden zijn afgerond zullen er diverse metingen worden verricht. Daarna worden de doseerlichten zo spoedig mogelijk in werking gesteld.


Slag om de arm


Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat onvoorziene (weers)omstandigheden ertoe kunnen leiden dat de werkzaamheden langer duren of worden uitgesteld.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen?
Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.