Testlocatie BMW maakt gebruik van Nederlandse energieoplossing

donderdag 24 mei 2018
timer 1 min
Het Nederlandse bedrijf Alfen uit Almere levert een geïntegreerde energieopslagoplossing aan een van BMW AG's testlocaties in München en maakt daarmee het ultrasnel opladen van elektrische auto's mogelijk.

Alfen zal een geïntegreerd energieopslagsysteem van 1.1 MW leveren voorzien van een ultrasnelle oplader voor de EV-prototypes van de BMW Group. Het opslagsysteem bestaat uit 34 BMW i3 auto-accu's en voorziet in de maximale hoeveelheid stroom voor het opladen van elektrische auto's, ongeacht de capaciteit van het lokale elektriciteitsnetwerk. Een van de voordelen van BMW i-accu's is dat ze het systeem verplaatsbaar maken.

Flexibiliteit

Dit zorgt voor optimale flexibiliteit om het systeem in de toekomst naar andere locaties te verplaatsen waar een back-up voor het snelladen van elektrische auto’s nodig is. Zo speelt men in op de toenemende uitdaging van het geconcentreerd snelladen van elektrische auto's in relatie tot de beschikbare netwerkcapaciteit. Alfen heeft ook een overeenkomst getekend met BMW AG om BMW i3 auto-accu's aan te schaffen voor andere opslagprojecten.