Universiteit Rotterdam wijst betaald parkeren af

donderdag 28 april 2011
timer 2 min
Universiteitsraad Rotterdam wijst betaald parkeren af De Universiteitsraad van de Universiteit Rotterdam heeft het 'voorstel duurzaam mobiliteitsbeleid' van het College van Bestuur afgewezen. Belangrijkste reden daarvoor was de onvrede over de invoering van betaald parkeren voor medewerkers.
Universiteit Rotterdam wijst betaald parkeren af

 

Fiets en openbaar vervoer stimuleren


Het CvB wil meer mensen met de fiets en het openbaar vervoer naar de universiteit krijgen. Om dat te bewerkstelligen moeten medewerkers van de onderwijsinstelling vanaf 2013 €2,50 per dag aan parkeergeld gaan betalen. Studenten zijn komend jaar al aan de beurt. Zij moeten dan €1,50 per uur gaan betalen, met een maximum van €10 per dag.

Aanslag


De Universiteitsraad was fel tegen op de plannen van het College. Met vier- tot vijfhonderd euro per jaar is het betaald parkeren een behoorlijke aanslag op het salaris van de medewerkers. De maatregel zou inkomensongelijkheid in de hand werken, zo is de Raad van mening.  En bovendien, waarom zouden studenten en medewerkers ongelijk behandeld moeten worden?

Alternatieve vervoersmiddelen


Hoe de universiteit het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen als de e-bike wil gaan stimuleren is nog niet bekend. Momenteel komt bijna 40 procent van de medewerkers en 10 procent van de studenten met de auto. Het doel is dat deze aantallen in 2013 op respectievelijk 25 en 5 procent uitkomen.

Alternatief voorstel


Met het tegenstemmen van de Universiteitsraad zijn de plannen van het College van Bestuur nog niet definitief van de baan. De verwachting is echter wel dat het College zich zal beraden over een alternatief voorstel.

Bron: Erasmus Magazine

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>