Winnaar van aanbesteding EPC-contract in Brabant bekend

donderdag 20 juni 2024

Vialis is als winnaar uit de bus gekomen van een aanbesteding van een EPC-contract in Brabant. Het bedrijf is de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de verkeerslichten, straatverlichting en 'alles met een stekker' langs de provinciale wegen in Noord-Brabant.

In totaal hadden vier partijen zich ingeschreven voor de aanbesteding. Per 1 juli neemt Vialis het stokje over van Heijmans. Het nieuwe contract omvat het onderhoud en eventueel de vervanging van ruim 150 verkeersregelinstallaties en ruim 11.000 masten met openbare verlichting, en de beheersing van calamiteiten, dynamisch verkeersmanagement, data-inwinsystemen, storingsregistratie, onderhoud aan pompen en overige elektra.

Slimmere apparaten

“De apparaten die we in ons dagelijks leven gebruiken, worden steeds slimmer”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. “Dat zie je bij je thuis, maar ook langs onze wegen. Vroeger waren we misschien al tevreden als een verkeerslicht op rood en op groen sprong. Nu verwachten we dat meerdere verkeerslichten met elkaar communiceren om de doorstroming zo vlot en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het gaat er dus niet alleen om dat iets werkt, maar ook dat het functioneert op de manier die we willen. Dat soort zaken zijn voor de komende jaren nu goed geregeld.”

Het nieuwe contract gaat in op 1 juli en loopt in eerste instantie vier jaar, met een optie op verlenging voor nog eens vier jaar.