VICA portalen voldoen aan richtlijnen RWS

vrijdag 29 juni 2012
timer 2 min
Als producent van VICA (Veelzijdige Innovatieve Constructies van Aluminium) portalen is Agmi Structures verplicht een referentieontwerp te laten goedkeuren door de Dienst Infrastructuur van Rijkswaterstaat.
VICA portalen voldoen aan richtlijnen RWS

Randvoorwaarden


De toetsing van berekeningen en tekeningen en het resultaat van diverse overleggen over de VICA aluminium portalen heeft geleid tot een 100% goedkeuring van Rijkswaterstaat. De VICA portalen zijn geschikt voor bewegwijzering en/of signalering met een maximale liggerlengte van 41,7 meter, een maximale kolom- hoogte van 7,25 meter en een maximaal bordoppervlak van 183 vierkante meter. Het hoge niveau van uniformiteit, continuïteit en kwaliteit van de bewegwijzeringssystemen in Nederland moet gewaarborgd blijven en waar mogelijk verbeterd. Om dit te realiseren stelt Rijkswaterstaat hoge eisen en randvoorwaarden aan leveranciers. Provincies, gemeenten en wegenbouwers zijn hierdoor ook voorzien van alle voordelen als ze samenwerken met leveranciers die een door Rijkswaterstaat goedgekeurd referentieontwerp hebben.

Voordelen


De VICA portalen zorgen voor een hoger niveau van de bewegwijzeringssystemen in Nederland. Dit blijkt uit de vele voordelen van VICA portalen. Heel belangrijk voor de maatschappij, en in het kader van: 'Balans in onze wereld' van de Agmi Group, is dat de aluminium constructies milieuvriendelijk zijn. Bij het productieproces wordt voortdurend geïnvesteerd in milieubesparende maatregelen: terugwinning van energie en verminderen van schadelijke afvalstoffen. Daarbij is lakken overbodig door het natuurlijke oxidatieproces van aluminium. Tevens zijn de constructies 99% recyclebaar en daarmee volledig volgens het Cradle to Cradle principe. De duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de VICA portalen wordt binnenkort aantoonbaar gemaakt middels een LCA (Life Cycle Analyse), goedgekeurd door SGS INTRON. Daarnaast is de maatvoering van de modulaire VICA portalen flexibel, hebben ze een zeer lange levensduur en zijn de bermopstellingen zelfs botsvriendelijk. Aluminium constructies zijn door het geavanceerde ontwerp en de innovatieve productiemethode, goedkoper in aanschaf dan stalen constructies. Er kan namelijk bespaard worden op aanschaf-, transport-, plaatsings- en fundatiekosten, wegafzettingen en verkeersmaatregelen. Na de aanschaf bespaard men ook kosten omdat de constructies geen onderhoud meer nodig hebben.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>