Vlaamse Stichting Verkeerskunde start affichecampagne om helden van nu te bedanken

donderdag 2 april 2020
timer 5 min

De VSV is een affichecampagne gestart alle helden te bedanken die zich met hart en ziel inzetten om ook België draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Oorspronkelijk stond een campagne tegen afleiding achter het stuur gepland, maar de VSV denkt dat dat momenteel weinig zin heeft, aangezien de meeste mensen amper op de weg te vinden zijn.

Dikke merci

Werner De Dobbeleer (VSV): “Een grootschalige campagne rond gsm-gebruik in de wagen op het moment dat heel Vlaanderen ‘in zijn kot’ blijft, had sowieso weinig zin. Daarom hebben we beslist om de geplande ‘automodus’-campagne uit te stellen tot een latere datum. De aanplakborden hadden we in april toch ter beschikking, en zo zijn we op het idee gekomen om iets terug te doen voor alle mensen die nu dagelijks op weg zijn om voor anderen te zorgen: dokters, verplegers en medewerkers uit de zorgsector, maar ook vrachtwagenchauffeurs, postbodes, vuilnisophalers, winkelbedienden en bij uitbreiding alle helden die zich vandaag tot het uiterste inzetten om het land draaiende te houden. Zij verdienen een dikke merci, recht uit het hart!”.

Gewone mensen

De affiches met de slogan “Aan alle helden: bedankt!” hangen tot eind april op de 315 aanplakborden langs de Vlaamse hoofdwegen. Er zijn vijf verschillende versies, telkens met een andere persoon. De vijf staan symbool voor alle helden van nu. Het gaat om gewone mensen die tussen hun drukke dagtaak door graag bereid waren om hun gezicht aan de campagne te lenen: