Vlaanderen dooft verlichting snelweg

donderdag 21 juli 2011
timer 1 min
Veel autowegen in het Belgische Vlaanderen worden vanaf vrijdagavond niet meer verlicht. Alleen op de grote ringwegen en aan de op- en afritten blijft de verlichting aan. Hiermee willen de Belgen energie besparen en lichtvervuiling beperken.
Vlaanderen dooft verlichting snelweg

 

Selectieve verlichting trajecten


Tot nu werden de lampen op de autowegen gedoofd tussen middernacht en zes uur 's ochtends, met de nieuwe maatregel verdwijnt de verlichting helemaal. De verlichting blijft wel aan op de op- en afritten van de autowegen, op de ring van Antwerpen, Gent en Brussel en het bochtige traject van de de E314 in Leuven. Ook op de trajecten waar de afstand tussen twee op- en uitritten korter is dan 3 km, blijft de verlichting aan.


Dynamische verlichting


Ook is er op sommige plaatsen 'dynamische verlichting' geplaatst. Daar kunnen de lichten in uitzonderlijke omstandigheden – zoals een verkeersongeval, wegenwerkzaamheden, file of extreme weersomstandigheden – toch nog aangestoken worden. De dynamische verlichting is te vinden op de E17 tussen Gent en Antwerpen, op de E19 tussen Antwerpen en Brussel, en op delen van de A13 en de E40 (tussen Aalst en Brussel), zo meldt het Nieuwsblad.

Bron: Verkeerspro

Terug naar overzicht nieuws >>>