Voertuigtoegangscontrole

vrijdag 25 november 2011
timer 2 min
Nedap AVI breidt haar productlijn met systemen voor voertuigidentificatie uit met de kentekenlezer “ANPR Access”. De ANPR Access is specifiek ontworpen voor voertuigtoegang applicaties en is eenvoudig te integreren in bestaande toegangscontrole systemen, omdat de ingebouwde software Wiegand, RS422, RS485 en IP ondersteunt.
Voertuigtoegangscontrole

 Naast de op transponder gebaseerde Microwave en UHF technologieën, biedt Nedap met ANPR Access een robuust en gebruiksvriendelijk systeem voor het identificeren van kentekens. Met jarenlange ervaring in voertuigidentificatie, is Nedap AVI in staat om te adviseren wat de bestpassende oplossing is voor iedere individuele situatie waar toegang aan voertuigen wordt verleend. Voertuigtoegang op basis van geautoriseerde kentekens met ANPR Access wordt al toegepast in een groot aantal applicaties voor stads- en parkeertoegang.
 
De camera is ontwikkeld om in uiteenlopende voertuigtoegang applicaties te acteren als kentekenlezer. De optionele Wiegand Interface Module (WIM) zet de kentekenplaat informatie om in een Wiegand nummer. Dit zorgt er voor dat het systeem makkelijk te implementeren is in bestaande toegangcontrole systemen die gebruik maken van een Wiegand interface. ANPR Access is ook in staat om volledige kentekenreeksen over een IP of een seriële verbinding te sturen. De behuizing van de kentekenlezer is ontworpen voor eenvoudige montage op muren en palen. De camera is geschikt voor alle typen weersomstandigheden.  

Voorafgaand aan de internationale lancering, heeft Nedap AVI de kentekenlezer technologie al meerdere jaren succesvol toegepast in stadstoegang installaties in Nederland. ANPR Access is de ideale oplossing voor AVI applicaties waarbij het niet mogelijk is om transponders uit te geven. De technologie kan ook worden gebruikt in combinatie met op transponder gebaseerde toegangsoplossingen (TRANSIT, uPASS) van Nedap, in situaties waar meerdere technologieën naast elkaar worden gebruikt om voertuigtoegang te verlenen.