Wint u de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014?

dinsdag 18 februari 2014
timer 2 min
Werkt u met een innovatief project aan duurzame verbetering van de verkeersveiligheid en wilt u kans maken op de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014? Meld uw project dan nog deze maand aan op de website van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC).

De tweejaarlijkse prijs wordt 24 april uitgereikt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC) in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Dit op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de ANWB.

 

Onafhankelijk jury 

Ook deze keer is er de mogelijkheid uw concept, project of product in te dienen. Een onafhankelijke jury bestaande uit Karel Brookhuis (hoogleraar Verkeer en Transport en verkeerspsychologie), Koos Burgman (algemeen directeur BOVAG) en Egbert-Jan van Hasselt (Landelijk projectmanager Infrastructuur, Politie) maakt een shortlist van drie inzendingen, waarna de deelnemers aan het NVVC op 24 april het finaleoordeel kunnen geven.

 

Criteria

De jury bekroont de beste inzendingen voor een project of product op basis van de hieronder genoemde criteria. De jury behoudt het recht om in consensus beoordelingscriteria toe te voegen.


Projecten dienen: 


  • innovatief te zijn;
  • anderen te inspireren om zelf aan de slag te gaan met een eigen initiatief;
  • op andere plaatsen en/of momenten opnieuw te gebruiken te zijn;
  • een oplossing te bieden voor een relevant maatschappelijk verkeersveiligheidsprobleem;
  • een blijvend effect te hebben op het verkeersveiligheidsprobleem;
  • in de Nederlandse praktijk toepasbaar te zijn;
  • aan te sluiten of invulling te geven aan het thema "Bruggen bouwen, werelden verbinden".
 

Lees meer over de winnaar van 2012

 

Inschrijving

De inschrijving is gratis. Eventuele kosten voortvloeiend uit de deelname zijn voor eigen rekening. Deze prijs levert, naast een schitterende trofee, landelijke erkenning en aandacht op. Hierdoor wordt u geholpen uw project nog breder bekend te maken.

 

Aanmelden kan nog tot 28 februari, op de website van het NVVC.