Zo kunnen peuters en kleuters thuis verkeersregels oefenen

vrijdag 3 april 2020

Zolang kinderen niet naar school gaan in verband met de coronamaatregelen, kunnen ze ook geen verkeerslessen meer volgen op school. Leer in het Verkeer biedt een helpende hand met verkeerspakketten voor thuis

Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorlopig dichtblijven vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Dit betekent dat de kinderen momenteel geen verkeerslessen kunnen volgen op school. Ouders van jonge kinderen blijven daarom nog even voor de uitdaging staan hoe hun peuters en kleuters thuis bezig te houden.  

Leer in het Verkeer biedt graag een helpende hand. Namelijk met de speciaal samengestelde verkeerspakketten voor thuis. Het geeft ouders de mogelijkheid thuis op een speelse manier de verkeersregels te oefenen. Door samen één van de Leer in het Verkeer spellen te spelen of knutselwerkjes en kleurplaten te maken in het doeboekje, leren kinderen over de verkeersregels tijdens het spelen. 

Herkenbaar voor jong en oud 

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat ze zo jong mogelijk vertrouwd raken met de verkeersregels.
Leer in het Verkeer heeft voor peuters en kleuters een verkeerseducatieprogramma ontwikkeld dat dankzij de tekeningen van Dick Bruna – die kinderen en ouders herkennen van Nijntje - direct aanspreekt. 

Buiten verkeersregels oefenen

Zolang de maatregelen van het kabinet het toelaten, is het samen met je kind naar buiten gaan ideaal om in de buitenlucht wat energie kwijt te raken. In plaats van een drukke speelplaats te bezoeken, kunt u samen met uw kind(eren) de thuis geleerde verkeersregels ook in de praktijk toepassen. Zeker nu het op straat wat rustiger is.

Stoppen bij een stoeprand en veilig oversteken bij een zebra zijn voorbeelden die goed in de praktijk toe te passen zijn. Wellicht dat knuffel Joep ook mee mag bij het oefenen van de verkeersregels in de buurt!

De Dick Bruna verkeerslesmaterialen van Leer in het Verkeer zijn via de webshop te bestellen: www.leerinhetverkeer.nl/webshop.

Wilt u meteen al aan de slag met het oefenen van verkeersregels met uw kind? Download dan hier de flyer met daarin 5 praktische verkeerstips voor ouders van jonge kinderen.

Lees verder

Gemiddelde burger of de uitschieter?

24 jul om 09:27 uur
Dé burger bestaat niet. Er bestaan heel veel burgers, uiteenlopende burgers. Gezagsgetrouwe burgers sterven uit,…
Lees verder »

Systeem brengt gevaren kruispunten in kaart

9 jun om 14:16 uur
Dagelijks zijn miljoenen Nederlanders onderweg. Ze willen zich snel, gemakkelijk en veilig verplaatsen.…
Lees verder »

Rotterdam zet camera-auto in voor naleving coronaregels

14 apr om 11:42 uurtimer2 min
Om te handhaven op naleving van de regels rondom groepsvorming en het houden van voldoende afstand, zet de…
Lees verder »

Mobycon presenteert: unieke software om verkeersconflicten te voorkomen.

10 apr om 10:54 uurtimer5 min
Dagelijks zijn miljoenen Nederlanders onderweg. Ze willen snel, gemakkelijk en veilig op hun bestemming komen. Dit…
Lees verder »

Vlaamse Stichting Verkeerskunde start affichecampagne om helden van nu te bedanken

2 apr om 11:46 uurtimer5 min
De VSV is een affichecampagne gestart alle helden te bedanken die zich met hart en ziel inzetten om ook België…
Lees verder »