Omloop stadion Heracles

vrijdag 5 juli 2024

De omloop tussen de tribunes op de eerste en tweede ring van het Heracles-stadion in Almelo vertoonde gebreken. Zo was de vloer niet voldoende antislip en was er op diverse plekken sprake van onthechting en lekkage. De omloop wordt veelvuldig gebruikt door bezoekers om de tribune op te komen, daarnaast staan er ook verschillende standjes om eten en drinken te halen. Daarom was het van belang dat de ontstane problemen werden opgelost. De producten van Triflex konden hierin de oplossing bieden.

De uitdaging

De omloop van het stadion is in het verleden voorzien van een antislipcoating. Deze coating bood echter te weinig antislip en vertoonde op diverse plekken onthechting. Daarnaast waren er ook problemen ontstaan met lekkende dilataties en wandaansluitingen. De opdrachtgever wilde graag een nieuwe coating, met voldoende antislip. Daarnaast moesten de lekkages verholpen worden. Ook was het van belang dat lage temperaturen de applicatie niet in de weg zouden staan, zodat het mogelijk was om de producten aan te brengen in de winterperiode.

De oplossing

Het Triflex BAS-systeem variant 3 bood de oplossing als antislipbeschermlaag voor de omloop van het stadion. Bescherming, antislip en een aantrekkelijk uiterlijk worden met het Triflex BAS-systeem gecombineerd tot een beschermende antisliplaag. Dit systeem is goed te combineren met het Triflex R230- en Triflex ProDetail-membraan. Het R230-membraan werd gebruikt als afdichting voor de dilataties en met Triflex ProDetail konden de wandaansluitingen waterdicht gemaakt worden. De Triflex-producten zijn bij lage temperaturen aan te brengen, waardoor applicatie in de winterperiode goed mogelijk was.

Het proces

Erkend Triflex-applicateur Jasolid is aan de slag gegaan om de omloop in het stadion te voorzien van Triflex. Zij hebben veel ervaring en komen uit de buurt van Almelo, wat hen een geschikte partij maakte voor deze opdracht. Ze zijn begonnen met het reinigen en stralen van de vloeren. Vervolgens konden de Triflex-membranen R230 en Triflex ProDetail worden aangebracht, waarna het geheel kon worden voorzien van het Triflex BAS-systeem.

Het resultaat

De omloop in het stadion ziet er weer netjes en strak uit en biedt weer voldoende antislip aan de bezoekers. Het geheel heeft een lange levensduur, dus iedereen kan weer veilig door het stadion lopen.