Een unieke samenwerking

maandag 11 maart 2024

Foto: Shutterstock

Binnen Umovity, bundelen Econolite en PTV Group haar krachten. De unieke samenwerking stelt beide organisaties in staat om op zowel hardware- als softwaregebied een flexibele, klantgerichte en toonaangevende speler op de markt te zijn. Umovity biedt wereldwijd al oplossingen voor vele duizenden mobiliteitsprofessionals en miljoenen weggebruikers. De samenwerking zal deze aantallen de komende jaren sterk laten groeien.

Econolite is in 1933 in Amerika opgericht met een simpel en uniek product: een verlicht stopbord, waarbij de verlichting overdag uitschakelde om stroom te besparen. Sindsdien heeft Econolite niet stilgezeten en hun producten- en dienstenportfolio uitgebreid en verfijnd. Ze zijn in Noord-Amerika veruit de grootste speler op het gebied van verkeersregelinstallaties en detectiesystemen. 

PTV Group richt zich, sinds 1978, op softwareontwikkeling voor slimme en schonere mobiliteit. PTV is bekend van hun softwareketen, die uitstekend aansluit op de verkeerskundige ontwerpcyclus: PTV Visum, PTV Vissim/PTV Viswalk en PTV Optima. De afgelopen jaren is dit uitgebreid met vele nieuwe (SaaS-)producten zoals PTV Model2Go, PTV Visum Publisher en PTV Lines. In 2024 zullen nog meer nieuwe producten worden gelanceerd. De software van PTV stelt professionals in staat de effecten van maatregelen te voorspellen en te monitoren. Wereldwijd worden circa 2.500 steden geoptimaliseerd met gebruikmaking van PTV software.  

Onder de Umovity-vlag bieden PTV en Econolite een zo groot pakket aan oplossingen dat de samenwerking al vaak de ‘onestopshop’ voor mobiliteitsprofessionals wordt genoemd. De investeerders in Umovity, Bridgepoint en Porsche SE, blijven de komende jaren werken aan de verdere uitbreiding van deze ‘onestopshop’ met nieuwe, nog betere producten en diensten.  

De eerste mooie praktijkvoorbeelden van de samenwerking zijn al gerealiseerd: de installatie van detectiesystemen van Econolite in Europa. Door de zeer hoge detectiegraad en kwaliteit in relatie met een zeer lage (onderhouds)prijs per kruispunt, overwegen meerdere overheden detectielussen te vervangen door de radarsystemen van Umovity. Maar er zijn meer successen. De verkeersregelinstallaties van Econolite zijn geïntegreerd in de PTV-portfolio, waardoor honderden verkeerslichten in één keer geoptimaliseerd kunnen worden op basis van de verkeersstromen – nu tot één uur vooruit. En dat binnen slechts enkele minuten.  

Modellering en implementatie komen zo in één project samen, waarbij de klant ook één aanspreekpunt heeft. Dat is Umovity.  

Wilt u meer weten? Bezoek onze stand op de Intertraffic-vakbeurs en wij vertellen u er graag meer over.