Nederlands programma op internationale beurs Intertraffic

maandag 8 april 2024

Van 16 tot 19 april vindt in RAI Amsterdam Intertraffic plaats, hét internationale event voor mobiliteitsprofessionals. Voor het eerst vindt op de slotdag een Nederlands kennisprogramma plaats, speciaal voor de Nederlandse bezoeker. 

Intertraffic werd voor het eerst georganiseerd in 1972 en wordt beschouwd als hét toonaangevende evenement op het gebied van slimme mobiliteit, infrastructuur, verkeersmanagement en nog veel meer. Het tweejaarlijkse event richt zich op een internationaal publiek, maar om de Nederlandse bezoeker extra tegemoet te komen wordt dit jaar een Nederlands kennisprogramma aangeboden op vrijdagochtend. Programma Manager Esther de Waard: “Het internationale programma is heel erg interessant en biedt ook meer dan voldoende interessante sprekers voor Nederlandse professionals. Toch kregen we bij de vorige edities signalen dat de Nederlandse bezoeker een beetje ondergesneeuwd raakte. Daarom hebben we in samenwerking met Connekt, Metropoolregio Amsterdam (MRA), CROW, Platform WoW en de Mobiliteitsalliantie een speciaal Nederlands kennisprogramma samengesteld. Dat bestaat uit een plenair gedeelte, panelgesprekken en breakout-sessies. Het programma biedt voor ieder wat wils, of je nu wegbeheerder bent, beleidsmaker duurzame mobiliteit of je bezighoudt met wegwerkzaamheden en minder hinder.” 

Nederlandse issues 

Het thema van de ‘Hollandse ochtend’ is Werken aan toekomstbestendige mobiliteit in Nederland. “We waren ooit koploper in de wereld van mobiliteit, maar we zien nu dat we in ons land toch ook tegen heel veel issues aanlopen. In het programma gaan we het hebben over of we wel de juiste dingen doen, of iedereen goed voorbereid is op de ontwikkelingen die zich aandienen, of we op een goede manier samenwerken en hoe houdbaar ons mobiliteitssysteem is.” 

Publiek-private mix 

De Waard benadrukt dat de Nederlandse bezoeker ook op andere momenten voldoende aan z’n trekken kan komen, ook als het gaat om Nederlandse inhoud. “In het internationale programma komen veel Nederlandse voorbeelden voorbij, bijvoorbeeld over fiets of micromobiliteit. Met dit speciale programma willen we kijken of we nog meer Nederlandse bezoekers kunnen trekken en of het daarmee een terugkerend iets is. Het programma is een publiek-private mix van sprekers en partijen en is tevens een uitgelezen mogelijkheid om op het Nederlandse paviljoen te netwerken.” 

Kijk voor het kennisprogramma Werken aan toekomstbestendige mobiliteit in Nederland op www.intertraffic.com/amsterdam/dutch

Gratis registreren voor Intertraffic